Başkan Çimen; Paravollley sporcuları ile bir araya geldi

Genç MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Ünal Çimen; Paravolley sporcularının antremanına katıldı.


Başkan Çimen; Paravollley sporcuları ile bir araya geldi

Antrenmanda keyifli anlar geçiren Çimen, ziyaretinin ardından bir takım açıklamalarda bulundu. Paravolley (Oturarak Voleybol) Kahramanmaraş’ta gururla sargilendiren daha önceki dönemlerde şampiyonluk elde etmiş engelli Sporcularımızla Bir araya geldik diye konuşan Çimen; engelsiz bir hayatta spor yapan şehrimizin ismini taşıyan sporcularımızın her türlü konuda yanlarındayız. Sporcularımızı tebrik eder, spor hayatlarında başarılar dileriz ifadelerini kullandı.

PARAVOLLEY NEDİR?

Bilinen voleyboldan farkı, servis vuruşu, hücum vuruşu ve blok esnasında oyuncunun vücudunun bir bölümünün yerle temas halinde olması gerekliliğidir. Paravolley, ilk olarak 1956 yılında Hollanda Spor Komitesi tarafından kurulmuştur ve şu an dünyanın birçok yerinde oynanmaktadır. Maliyeti düşük olan bu spor branşı, Türkiye'de ilk adımı 2005'te atılmıştır.

TÜRKİYE'DE ÇOK YENİ

BESF tarafından 2006'da branş olarak tanınmasından bu yana Türkiye şampiyonaları, Milli Takım kampları ve özel turnuvalar yapılmasına karşın ancak geçtiğimiz yıl paravolley ligi kurulabilmiştir.