Sarıkaya Mahallesi Alo Spor projesiyle spora başladı

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak başlattığımız “Alo Spor siz arayın, biz gelelim, mutlaka spora başlamalısın” projesi Dulkadiroğlu ilçesi bağlı Derekeköy Sarıkaya Mahallesi, Sarıkaya ilkokulunda eğitim uzmanları eşliğinde gerçekleştirildi.


Sarıkaya Mahallesi Alo Spor projesiyle spora başladı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın önderliğinde hayata geçen “Alo Spor Projesi” köy okullarında da hizmet vermeye devam ediyor.

Alo Spor “Siz arayın, biz gelelim, mutlaka spora başlamalısın” projesi kapsamında Dulkadiroğlu İlçemize bağlı Dereköy Sarıkaya mahallesinde, Sarıkaya ilkokul müdürün 7 /24 arayabildikleri ALO SPOR PROJE Ekibine ulaşması sonucu,  Alo Spor Ekibi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Proje, Bilişim, Organizasyonlar, Basın ve Yayın Şube Müdürü Mustafa ARGUZ, Dulkadiroğlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali AKSU ve Okul Müdürü, Köy muhtarı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler Okulda hazır bulundu.

KARNE GÜNÜDE ALO SPOR

Dereköy mahallesi Sarıkaya İlköğretim okulunda karne sevincine ortak olan ALO SPOR PROJE Ekipleri okul öğrencileri tarafından coşku ile karşılandı. Ekip öğrencilere yönelik çeşitli sportif etkinlikler egzersiz hareketlerinin yanı sıra cimnastik, atletizm, badminton, dart ve basketbol gibi sportif faaliyetlerde bulunuldu.

Bu proje ile Sarıkaya ilköğretim okulundaki öğrencilere Uzman eğitimciler tarafından sporun sağlık için ne kadar önemli olduğunu ve bilinçli spor yapmanın bilgileri verildi. ALO SPOR ekibine Çocukların yanında veliler ve mahalle sakinleride büyük ilgi gösterdi. Mahalleli velilerde özellikle dart standına ilgi gösterdiler. Veliler arasında düzenlen dart turnuvası sonunda törenle madalya takdim edildi. Hayatlarında ilk defa madalya alan  velilerin  mutluluğu gözlerine yansıdı.Spor branşlarının temel hareketlerini öğrenen çocuklara tişört ve tüm katılımcı sporcu öğrencilere madalya takdim edildi.