Genç Kahramanmaraşlılar Platformundan TBMM ziyareti

Genç Kahramanmaraşlılar Platformu Kurucular Kurulu üyeleri, Kahramanmaraş milletvekilleri ve Kahramanmaraşlı bürokratlarla TBMM çatısı altında bir araya geldi.


Genç Kahramanmaraşlılar Platformundan TBMM ziyareti

Ziyaret programı dahilinde Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin GÜVENÇ, Ahmet ÖZDEMİR, İmran KILIÇ, Mehmet Cihat SEZAL, Habibe ÖÇAL,  CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali ÖZTUNÇ ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer AYCAN , Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat PAKDİL, Yasama ve Denetim Hizmetleri Genel Sekreter Yardımcısı Selçuk GİŞİ, Strateji Geliştirme Başkanlığı Başkan Yardımcısı Zuhal KARAKOÇ DORA ile görüşmeler yapıldı.

Yapılan toplantılarda Genç Kahramanmaraşlılar Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali ECERKALE; platformun kuruluşu, kurumsal yapısı, faaliyetleri ve projeleri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş milletvekillerinin tümünü bir araya getirmeyi hedefleyen Genç Kahramanmaraşlılar Platformu, “memleketin ortak paydası” olma sloganlarını hayata geçirdiğini gösterdi. Kahramanmaraş çalıştayı havasında geçen toplantıya MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer AYCAN ve Ak Parti Milletvekili Mahir ÜNAL mazeretleri sebebi ile katılamadılar.

Toplantıya katılan milletvekilleri, 2018 genel seçimlerinden sonra tüm partilere mensup milletvekillerinin ilk kez bir araya gelmelerine vesile olan Platforma teşekkür ederek toplantıyı açtılar. TBMM adetine uygun olarak en yaşlı milletvekili Celalettin GÜVENÇ toplantı açılışını yaparak toplantıya başkanlık yaptı.

İlk olarak söz alan Mehmet Cihat SEZAL; ülkemizin hak ettiği yere gelmesi için gençlerin her konuda çaba ve gayret içerisinde olması gerektiğini, bu noktada Platformun bu çaba içerisinde olmasının gurur verici olduğunu, çok kısa bir zamanda Platformun bu kadar hızlı yol kat etmesinin ümit verici olduğunu, bunun katlanarak artmasını temenni ettiğini, Kahramanmaraş’ın gelecekteki öncelikli ihtiyaç ve beklentilerinin tespit edilip bunun masaya yatırılması gerektiğini, sivil toplum kuruluşlarının ayrıştırıcı değil birleştirici olmasının önemini, memleketimizin bu yöndeki eksikliğini Platformun tamamlayacağına olan inancının tam olduğunu belirtti.

Habibe ÖÇAL; Kahramanmaraşlı donanımlı gençlerin bilinçli bir yapıyla bir araya gelmesinin heyecan be gurur verici olduğunu, memleketin eksikliklerinin giderilmesi için legal örgütlü yapılara ihtiyaç olduğunu, milletvekillerinin çalışmalarına rehber olma noktasında en doğru verileri aktaracak sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç olduğunu, bunun en iyi şeklinin gençlerin dinamik yapısıyla sağlanabileceğini, Platform ile istişare toplantılarının tekrarlanmasını istediğini ifade etti.

Ali ÖZTUNÇ; hemşehriler olarak bir araya gelmenin, birbirimizi kollamanın sahip çıkmanın çok önemli olduğunu, Platformun hemşehri birlikteliğini Kahramanmaraş dışında Ankara’da sağlamasının mühim olduğunu, Platformun çalışmalarını bu noktada önemsediğini, her konuda yardıma ve görev almaya açık olduğunu belirtmiş, beklenti ve öneri olarak meslek, ilçe, kültür ve benzeri yönlerden Platformun üyelerindeki çeşitliliğin artırılması gerektiğini iletmiştir.

Ahmet ÖZDEMİR; kendinden önce konuşma yapan milletvekillerinin görüş ve önerilerine katıldığını, Platformun faaliyetlerinde istikamet üzere yere sağlam basılmasını temenni ettiğini, Platformun her davetini emir telakki edip katılacağını, başarı dileklerini iletti.

Daha önce verilmiş bir randevusu sebebi ile toplantıya gecikmeli katılabilen İmran KILIÇ; platformun amaç, misyon ve vizyonlarını incelediğini, takdire şayan bulduğunu, bu toplantıda yapılan paylaşımların çok kıymetli olduğunu, Platformun yolunun açık olduğunun altını çizerken

Celalettin GÜVENÇ; İskandinav ülkelerinde bir kişinin ortalama 3 adet sivil toplum kuruluşuna üye olduğunu, demokrasinin gelişmesi için sivil toplumun bir araya gelmesinin ortak aklı aramasının tebriğe değer olduğunu, tavsiye olarak kişisel gelişimi tamamlamanın çok önemli olduğunu, Türkiye’nin ve memleketimizin en büyük  ihtiyacının nitelikli insan olduğunu, okumaya , spora ve kişisel gelişime yatırım yapacak parayı ve zamanı muhakkak bulmamız gerektiğini, Platformun şiddetten uzak, yeni fikirlere açık, insanları kucaklayan, ortak aklı arayan bir yapıda ilerlemesi gerektiğini ve bu yola çıkmış olmanın bile her türlü takdire şayan olduğunu belirtti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer AYCAN, genel kurul konuşması sonrası Platform üyelerini odasında ağırladı. AYCAN; memleketin sorunları ile ilgilenilmesinin önemli olduğunu, sivil toplum kuruluşlarının sadece yemek organizasyonu yapan, bol bol görüntü verip hiçbir şey üretmeyen, basamak olarak kullanılan bir yer olmaması gerektiğini, memleket adına bir şeyler yapılmak için yola çıkıldı ise genç kapasitelerin dişe dokunur işler başarmasını görmek istediğini vurguladı.

Çok verimli geçen toplantı hediye takdimi ve birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.