KASKİ’de Su Tüketim Desteği dönemi başladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün sosyal belediyecik alanındaki önemli projelerinden olan ‘’Su Tüketim Desteği’’ projesi hayata geçirildi. Projeyle İhtiyaç sahibi ailelere kişi başı 2.5 m³ su desteği yapılıyor.


KASKİ’de Su Tüketim Desteği dönemi başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ediyor. 1 Temmuz 2019 tarihinde hayata geçirilen ‘’Su Tüketim Desteği’’ ile su faturalarını ödemekte güçlük çeken ihtiyaç sahibi ailelere aylık kişi başı 2.5 m³ su desteği yapılıyor. Projeyle 1 aile aylık 12.5 m³ su desteğinden faydalanabilecek. Bu rakamın üstündeki su tüketimleri güncel su tarifesi üzerinden fiyatlandırılacak.

Su tüketim desteğinden faylanmak isteyen ihtiyaç sahibi ailelerin Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi başkanlığına başvurması gerekiyor. Gerekli şartları taşıdığı tespit edilen ailelere verilecek Derman Su Kartına yüklenecek bakiye ile vatandaşlar su faturalarını ödeyebilecekler . Derman Su Kartı, kendi adına abone kaydı bulunan kişiye, yardıma muhtaç aile adına verilecek. Su aboneliği kendi üzerine olmayanların, bu aboneliği kendi üzerine almalarına dair işlemlerden herhangi bir ücret alınmayacak. Paranın yatırıldığı aydaki bakiye bir sonraki aya devredilmeyecek.