Emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

Temmuz ayının ortalarında olduğumuz şu günlerde 12.5 milyon emekli vatandaş Kurban Bayramı ikramiyeleri hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak sorusu bu nedenle merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor. Peki, Kurban Bayramı ikramiyesi ödemesi ne zaman yapılacak?


Emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. 2019 yılının ikinci ikramiyesini alacak olan vatandaşlar heyecanla maaşların ödeneceği günü bekliyor. İnternette emekli ikramiyesi konusundaki araştırmalar sıklaştı. Vatandaşlar büyük bir merakla Emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kurban Bayramı ikramiyesi ödemesi ne zaman yapılacak?

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin 5-9 Ağustos tarihleri arasında hesaplarda olması bekleniyor. Kesin tarihi Sosyal Güvenlik Kurumu duyuracak. Emekliler, açıklanan tarihlerde maaş hesaplarından biner lira ikramiyeyi çekecek.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Bayram ikramiyesinden, vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri oranında faydalanacak. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara ise en fazla ödeneğe imkan veren tek dosya üzerinden ödeme yapılacak. Sürekli iş göremezlik aylığı bağlananlara da iş göremezlik oranıyla hesaplanan tutarda ikramiye ödenecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

TARİHE DİKKAT

Kesin ödeme tarihini Sosyal Güvenlik Kurumu duyuracak. İkramiyeden sadece mevcut emekliler değil, yeni emekliler de yararlanacak. İkramiyenin ödeneceği tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar, bin liralık bayram ikramiyesini cebine koyabilecek. Yasaya göre, ikramiyeden yararlanmak için ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alıyor olmak gerekiyor. Kurban Bayramı ikramiyesini almak için, bunun ödeneceği tarihe kadar emekli aylığının bağlanması gerekiyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce bayram ikramiyesi tutarı 1.000 TL olarak belirlenmişti. Bayram ikramiyesi başvuru şartı olmaksızın gelir aylık almakta olduğunuz banka hesabınıza yatırılmaktadır.

BAYRAM İKRAMİYESİ NEDİR?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve ilgili mevzuat kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir. (KAYNAK: TAKVİM)