Hak-İş Sendikacılara Yapılan Saldırıyı Kınadı!

Hak-iş Konfederasyonu Kahramanmaraş il başkanlığına bağlı, Öz iplik-iş sendikası il başkanı Bünyamin Yumrukaya ve ekibine yapılan saldırıyı düzenlenen basın açıklamasıyla kınadı.


Hak-İş Sendikacılara Yapılan Saldırıyı Kınadı!

Hak-iş il başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına, Hak-İş İl Başkanı Ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ömer Çınar, Öz-Orman İş Sendikası Şube Başkanı Latif Çoban, Öz Sağlık iş sendikası il Başkanı Ekrem Aydın, Öz iplik İş sendikası il Başkanı Bünyamin Yumrukaya, Öz büro-iş sendikası il Başkanı Murat Arifoğlu, Özgüven-sen Sendikası il Başkanı Erdoğan Çamkömürü katıldı.

“BİZLERİ HİÇBİR GÜÇ DAVAMIZDAN DÖNDÜREMEZ”

Başkan Çınar yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “02-03 Eylül 2019 tarihinde Hak-iş Konfederasyonu Kahramanmaraş il başkanlığına bağlı, Öz iplik-iş sendikası il başkanı Bünyamin Yumrukaya ve ekibine işçinin emek ve Alın terine sahip çıktığı için, İSKUR firma yetkilileri tarafından 2 gün üst üste cana ve mala kast etmek amaçlı kaba kuvvet ve kepçe ile yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hak-iş olarak yargıya taşınan süreci yakinen takip ediyor, Öz iplik-iş il başkanımız Bünyamin Yumrukaya ve ekibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İşçinin emek ve alın terine sahip çıkanlara kaba kuvvet ve kepçe ile saldırarak sonuç alamazsınız, çünkü Emek ve alın teri kutsaldır. Bunun üstündeki hiçbir gücü kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasamızın 51.maddesi ve 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu iş sözleşmesi kanunun 25.ci maddesi gereği kanuni hak ve görevlerini yerine getiren mesai arkadaşlarımıza yapılan bu menfur saldırı, 14 milyon işçi camiamıza yapılan bir saldırıdır. Bizim emek ve alın terinden başka hiçbir mücadelemiz olamaz. Sadece İSKUR fabrikası önünde sendika tanıtım broşürü dağıttı diye mesai arkadaşlarımıza iş makinesi kepçe ve kaba kuvvet uygulayarak saldıranlar ile Kamu malına ve cana kast ederek alın terimize saygısızlık etmişlerdir. Emek ve alın teri mücadelemizde bizleri hiçbir güç davamızdan döndüremez. Unutmayın Sis bu işçiler sayesinde bugünlere geldiniz. Bu işçiler sayesinde de bugünden sonrada var olacaksınız. Biz Hak-İş Camiası olarak yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, İSKUR firma yetkilerinden yaptığı bu yanlıştan bir an önce vazgeçmelerini talep ediyoruz.”

“UZLAŞMACI BİR ŞEKİLDE MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Öz iplik İş sendikası il Başkanı Bünyamin Yumrukaya ise yaşadığı olayı şu şekilde anlattı:“ Biz hiçbir şekilde hakarete uğramadık. Fabrika sınırları dışarısında broşürlerimizi dağıttıktan sonra 15 kişilik grup geldi. Bizlere hakaret ettiler zaten bunlarda videolarda mevcut. Biz broşür dağıttıktan sonra aracımıza yöneldik, yanımıza bir güvenlik görevlisi gelerek patron sizinle görüşmek istiyor dedi. Bizimde Hak-İş olarak her zaman uzlaşmacı olduğumuz için arkadaşlara araçta kalmalarını isteyerek ben yanına gittim. Yanına gittiğimde nezaket icabı kendimi tanıttım ve elimi uzattım. O kişi ise benim elime vurarak “buranın başkanı da Allah’ı da benim” diyerek hakaretlerde bulundu. Biz olayı daha anlamadan yanındaki kişiler bize barbarca ve hurhanca saldırmaya başladılar. Tabi ki saldırıda ciddi derecede yaralanmalar oldu. Araçlarımıza da saldırdılar. Bizlerde gerekli yerlere şikayette bulunduk. Sonrasında emniyet güçlerinin yanında araçlarımıza traktörlerle ve kepçelerle saldırdılar. Alın teri ve emek en yüce değerdir. Biz alın teri ve emek için mücadele ediyoruz. Bizlerin canına ve malına kastedenlere şunu söylemek istiyorum. Bizler her zaman buradayız. Biz uzlaşmacı bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz.”