Mahçiçek,”Kitaplar Devletten, Çanta ve Kırtasiye Seti Onikişubat Belediyesi’nden”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yaz tatilinin sona ermesinin ardından 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında İlk ve Ortaöğretim Okullarının açılmasıyla ilgili bir mesaj yayımladı. Mesajında, “Kitaplar Devletten, Çanta Ve Kırtasiye Seti Onikişubat Belediyesi’nden” sloganıyla öğrencilerimize bu yıl 10 bin olmak üzere toplamda, 70 bin çanta ve kırtasiye seti hediye etmiş olacağız.” dedi ve şöyle devam etti.


Mahçiçek,”Kitaplar Devletten, Çanta ve Kırtasiye Seti Onikişubat Belediyesi’nden”

“Yeni eğitim-öğretim döneminde tüm öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Önümüzde uzun bir süreç var. Veli-öğretmen ve öğrenci üçgeninde sağlam iletişimler kurulursa aşılamayacak sorun olmaz. Her öğrencimiz nev-i şahsına münhasırdır ve özel değerlendirilmelidir. Öğretmenlerimize düşen büyük sorumluluk öğrenciyi iyi gözlemlemeleri, örnek olmaları ve kendilerini geliştirmeleridir.

İlkokula yeni başlayan yavrularımıza da eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Velilerine de bu minik yavrularımıza sabırla yaklaşıp, okulu ve eğitimi sevdirmelerini tavsiye ediyorum.

Devletimiz her türlü kolaylığı ve yardımı, ihtiyacı olan ailelere yapıyor. Biz de Onikişubat Belediyesi olarak hem aile bütçelerine bir nebze olsun katkıda bulunmak, hem de minik yavrularımızı sevindirmek adına bu yıl ilkokula başlayan tüm 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye seti takdim edeceğiz. 15 parçadan oluşan kırtasiye setleri içerisinde; okul çantası, güzel yazı defteri, çizgili defter, resim defteri, abaküs, cetvel, pastel boya, kuru boya, kalemlik, kurşun kalem, kırmızı kalem, silgi, kalemtraş, ıslak mendil, beslenme çantası ve suluk bulunmaktadır.

Eğitim bizim öncelikli hedeflerimizden. Biliyoruz ki, toplumlar ancak eğitim seviyesini yükselterek medeniyeti yakalayabilirler. Belediye olarak eğitime şimdiye kadar 51 Milyon yatırım yaptık. Yurtlar, okullar, kültür merkezleri, lise ve üniversite takviye kursları, kitap okuma yarışmaları ve kitap dağıtımlarımızla geçtiğimiz yıl bir hayli yoğun geçti. Bu yıl da inşallah projelerimiz devam edecek yarınlarımızı kuracak çocuklarımız için.

Yeni eğitim-öğretim yılımız tüm eğitim camiasına hayırlı olsun, öğrencilerimiz için de başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.