İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu Kahramanmaraş

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 88'inci kez kapılarını açtı. İZFAŞ tarafından 6-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 88. İzmir Enternasyonal Fuarı, görkemli bir törenle açıldı. Fuar kapsamında Kahramanmaraş onur konuğu il oldu.


İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu Kahramanmaraş

Partner ülkesi Çin Halk Cumhuriyeti olan İEF'nin, odak ülkesi ise Hindistan, İstanbul bu yıl fuarın onur konuğu kenti olurken, 'Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık' ana temasıyla EXPO 2023'e hazırlanan Kahramanmaraş da onur konuğu olarak çeşitli etkinliklerle Fuar’a renk kattı.

Açılış töreni Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımı ile Kültürpark'taki Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda, Hindistan ve Çin'in milli marşları da okundu. Ardından Çin Halk Cumhuriyeti'nden gelen ekibin dans gösterisi sahnelendi. Program, Anadolu Ateşi Dans Gösterisi ile renklendi. 

Açılışa, ilimizden Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, KMTSO Yönetim Kurulu Başkan V. Şahin Balcıoğlu, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay katıldı.

Fuar’da bin 750 m2 alanda kurulan Kahramanmaraş standının açılışı da gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, kentin tüm değerleriyle tanıtımı ve şehrin rekabet gücünün artırılması için tüm gücüyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Zabun, Kahramanmaraş’ın bu yıl 88.si düzenlenecek olan İzmir Enternasyonel Fuarı’nın onur konuğu olduğunu söyledi.

Zabun açıklamasında şöyle konuştu: “88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda onur konuğu şehir olarak yerimizi aldık. Ekonomisi büyük ölçüde sanayi sektörlerine dayalı Kahramanmaraş’ın ticarette avantajlı konuma ulaşması adına İzmir Enternasyonel Fuarı’nda en iyi şekilde dünyaya tanıtılması çok önemli. Bizler de bu Fuara firmalarımızla birlikte katılarak şehrimizi ve iş dünyamızı en iyi şekilde temsil etmek üzere İzmir’e geldik. Ben, Ticaret Bakanımıza ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza özellikle çok teşekkür ediyorum. Bizleri burada konuk olarak ettiler. Burada Kahramanmaraş’ın hem modern üretim yapısını hem de kültürel ve tarihi tüm değerlerini sergileyerek geçmişi ve geleceği ile kentimizi en güzel şekilde tanıtacağız.”