Emekliye Ekim kazancı!

Milyonlarca emekli gözünü 1 Ekim'de açılacak olan Meclis'e çevirdi. Meclis'e gündemine gelecek ilk konulardan bir tanesinin de 3600 ek gösterge olması bekleniyor. 3600 ek göstergenin yenilenmesiyle birlikte emekli maaşlarında ve emekli ikramiyelerinde de artış yaşanacak. Ayrıca bunun yanında intibak yasasının da görüşülmesi bekleniyor. 3600 ek gösterge ve intibak yasası çıktığında emekli maaşları ne kadar olacak?


Emekliye Ekim kazancı!

SSK ve Bağkur emeklilerinin gözü 1 Ekim'de açılacak olan Meclis'te. Yeni çalışma döneminde yeni yasaların çıkması bekleniyor. Emekliler vatandaşlar özellikle gelirlerini artıracak 4 müjdeye kilitlendi. Bunlardan en çok merak edileni de 3600 ek gösterge konusu.

3600 EK GÖSTERGE

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri ile bu görevlerden emekli olmuş kişileri kapsaması beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesinin Meclis'e ilk gelecek tasarılardan biri olması bekleniyor. Ek göstergenin yenilenmesiyle hem maaşlar hem de emekli ikramiyesi artacak.

İNTİBAK YASASI

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak için yasa beklentisi taşıyor. Yaklaşık 5 milyon emekliyi ilgilendiren intibak için Anayasa Mahkemesi, Meclis'i adres göstermişti. Eğer intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşları yeniden ele alınacak. (SABAH)