"Sprey boyayla her şeye resim yapabilirim"

Ressam Serdar Başak, internette dolaşırken tesadüfen tanıştığı sprey boyayla çeşitli cisimlerin üzerine resimler yapıyor. Kalem ve fırça kullanmadan taşlara, tepsilere, vazolara, bardaklara, cep telefonu kılıflarına hatta yapraklara bile resim yapan ressam, yaş meyvelerin de üzerine sprey boyayla resim yapmak istediğini söylüyor.


HABER: NARİN DEMİRCİ

"HİÇ RESİM EĞİTİMİ ALMADIM"

35 yıldır alaylı olarak resim işiyle uğraşan Serdar Başak, "Hiç resim eğitimi almadım. Nasrettin hoca çizimleriyle başlayan bir serüvendi. Resim yeteneğimi ilkokul öğretmenim keşfetti. Üstelik kendisi resim öğretmeni bile değildi. İlgisini üzerimden hiç eksik etmedi ve beni sürekli resim yapmaya teşvik etti. O yıllardan beri de resimden hiç kopmadım" dedi. 


SPREY BOYA SANATIYLA TESADÜFEN TANIŞTI

İnternette dolaşırken sprey boya sanatıyla tesadüfen tanıştığını belirten ressam, “Sanatın farklı dallarını araştırmayı çok seviyorum. İnternette dolaşırken Avrupa çok değerli sprey boya resimlerinin yapıldığını gördüm. Ben de kendimce denemek istedim ve yavaş yavaş başladım. Yaklaşık altı yıldır sprey boyayla resim yapıyorum” diye konuştu.


“ALAY ETMESİNLER DİYE BİR YIL GİZLİ ÇALIŞTIM”

Kahramanmaraş’ta bir ilki gerçekleştiren Başak, kentte daha önce yapılmamış bir şeyi yapmanın risk olduğundan da bahsetti. Ancak her başarının altında mutlaka bir risk olduğunu ifade eden ressam şu ifadeleri kullandı: “İlk aşamada başarısızlıklarım oldu. Fakat pes etmedim. Benimle alay etmesinler diye bir yıl boyunca kimseye göstermeden gizli çalışmalar yaptım. Ancak bir yıldan sonra resimleri insanlara göstermeye başladım.”    


CEP TELEFONU KILIFLARINA SPREY BOYAYLA RESİM YÖNTEMİ   

Sprey boyayla her şeyin üzerine resim yapabileceğinin altını çizerken, her geçen gün kendisini yenilediğini de vurgulayan Serdar Başak, “Önceleri kartona yapıyordum. Artık tepsilere, taşlara, telefon kılıflarına ve hatta yapraklara bile resim yapıyorum. Kendimi yenilemeyi çok seviyorum” diyerek sürekli yenilenmenin kendisini hep zinde tuttuğunu kaydetti.


“ŞAİRLERİN PORTRELERİNİ SPREY BOYAYLA YAPACAĞIM”

“Yaş  meyvelerin üzerine de sprey boyayla resim yapacağım” diyen ve yeni hedeflerinden bahseden ressam, “Meyvelerin üzerine resim yapmayı deneyeceğim ama yakın zamanda başka sprey boyayla şairlerin portresini yapmayı planlıyorum. En kısa zamanda sprey boya portre sergimi de açacağım” dedi.