Tükürük bezinden 3 cm taş çıkartıldı!

Kahramanmaraş Özel Hayat Hastanesi Kulak Burun Boğaz uzmanı Levent Öztürk başarılı bir operasyon daha gerçekleştirdi.


Tükürük bezinden 3 cm taş çıkartıldı!

Öztürk geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla tükürük bezinde yaklaşık 3 cm büyüklüğünde bir taş çıkardı.

“24 YILLIK MESLEK HAYATIMDA BU KADAR BÜYÜĞÜNÜ GÖRMEDİM”

Operasyon hakkında bilgiler veren Levent Öztürk, “Bu hastamızı 2 yıl önce yine ameliyat etmiştik iki taş vardı. Bu taşı maalesef sistemde görememiştik. İlk taşı çıkarabildik ama uğraşmamıza rağmen bu taşı çıkaramadık. Hastayı ikinci taşı çıkarmadan taburcu etmiştik. Geçen süre içerisinde hastamızın şikayetlerinin artması tükürük bezinde ki şişlik ağrının yemeklerden sonra şiddetlerinin artması üzerine tekrar hastamızı tekrar operasyona aldık. Uzun bir operasyondan sonra açıkçası bu kadar büyük bir taş beklemiyorduk. Şuana kadar 24 yıllık meslek hayatımda gördüğüm en büyük taş tahmin ediyorum ki; literatürde de en büyük taşlardan biri olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

“TAŞ OLUŞMASI BESLENMEYLE ALAKALI”

Vücuttaki taş oluşmasının beslenmeyle alakalı olduğuna dikkat çeken Kulak Burun Boğaz uzmanı Öztürk şunları söyledi: “Maraş bölgesinde biz bu taşları çok sık görüyoruz maalesef sebepte beslenme şeklinin yanlış olması ve hastalarımızın sıcak bir şehirde yaşayıp çok fazla sıvı tüketmemesinden kaynaklanıyor. En azından bu taş vesilesiyle de Maraş’ta yaşayan ya da sıcak bölgede yaşayan kişilere gün içerisinde almaları gereken sıvı bol miktarda tüketmelerini özellikle çok fazla yiyecekler içerisinde acılı baharatlı yiyecekleri fazla tüketmemelerini tavsiye ederim.”