KSÜ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) arasında “Özel yetenekli Öğrencilerin Eğitimine İlişkin İşbirliği Protokolü” imzalandı.


KSÜ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerinde (BİLSEM) sunulan eğitimin niteliğini artırmayı ve eğitim alan özel yetenekli öğrencilerin güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda KSÜ’nün imkân ve deneyimlerinden yararlanılmasını sağlamayı amaçlayan protokol, KSÜ Rektörlük Makamında Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz tarafından imzalandı.

BİLSEM’lerde eğitim alan özel yetenekli öğrenciler ve bu merkezlerde görev yapan öğretmenlerin gelişimine yönelik protokol çerçevesince KSÜ’ye bağlı faaliyet gösteren laboratuvar ve araştırma merkezlerden özel yetenekli öğrencilerin imkânlar dâhilinde yararlanmasını sağlanacak. Yüz yüze veya e-konferans aracılığıyla özel yetenekli öğrencilere yönelik olarak Kahramanmaraş İl MEM’in belirleyeceği yerlerde bilim söyleşileri düzenlenmesini sağlanacak.

BİLSEM öğrenci ve öğretmenlerine akademik alanlarda eğitimler verilmesi de hedeflenirken, özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı merkezlerde yer alan ya da açılması planlanan atölyelerin içeriği konusunda fikir desteği sağlanacak. Ayrıca öğrencilerin patent/faydalı model, marka, tasarım ve ürün bilinci oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapılarak, öğrenci ve öğretmenlere patent/faydalı model, marka, tasarım ve ürün konularında toplantı, seminer, konferans, yarışma gibi farkındalık faaliyetlerinde destek verilecek.