GENÇMAR’ın konuğu Selahiddin Hacıömeroğlu oldu

Genç Kahramanmaraşlılar Platformunun her ay organize ettiği "Salı İstişare Toplantıları" nın Kasım ayı konukları; İş dünyasından MGS Merkez Galvaniz AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Öztürk, Çınar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Hacıömeroğlu oldu.


GENÇMAR’ın konuğu Selahiddin Hacıömeroğlu oldu

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ecerkale'nin Platformun  çalışmaları ve faaliyetleri hakkında  bilgi vermesiyle başlayan toplantıya Yönetim Kurulu ve Platform üyeleri açıklamaları ile katkı sağladı. “İş Dünyası ve Genç Girişimcilik” teması üzerine fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda ülkemizin bu konudaki mevcut durumu üzerine istişarelerde bulunuldu.

Vatanpeverlik demek çalışmak demek

Platformun çalışmalarının çok değerli  ve gelecek için umut verici olduğunu vurgulayan Zekeriya Öztürk; birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek ‘İş Dünyası ve Genç Girişimcilik’  üzerine “Her yurttaş ülkemin gelişmesi, daha iyi noktalara gelmesi için ben ne yapabilirim, düşüncesi ve sorumluluğuyla  hareket ettiği sürece sorunlarımıza daha kalıcı çözümler bulabiliriz. Vatanperverlik; ülkesinin ekonomik, siyasi, kültürel gibi her türlü sorununa kafa yoran ve bu sorunlar çözümünde rol alabilmek için azimle çalışan ve üreten insanlara yakışan bir sıfattır. Yeni nesle bu konuda çok önemli görevler düşüyor. Birçok ülkeye göre çok daha genç, dinamik bir nüfusa sahibiz. Ben inanıyorum ki bu genç ve dinamik nüfus ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çok değerli çalışmalar yapacaktır.” dedi ve Platformun bundan sonraki süreçte yapacağı çalışmalar noktasında gerekli desteği menmuniyetle vereceğini belirtti.

Türk Demokrasinin Gelişmesi Sivil Toplum kuruluşlarının çoğalmasından geçer

Platform ekibinde yer alan üyelerin çalışma alanları göz önüne alındığında çok güçlü insan kaynağına sahip olduğunun altını çizen Selahiddin Hacıömeroğlu böyle bir oluşumun desteklenmesinin bundan sonraki süreçte genç oluşumlara örnek olcağını belirtti. “Ülke demokrasisine katkı vermek adına derneklerin çoğalması gerekiyor. Vatana karşı sorumluluk bilinciyle kurulan dernekler kurumsallaştığı zaman ülkenin iş gücüne, ekonomisine, üretimine katkı sağlar. Bunların olabilmesi için dernekte görev alan kişilerin ‘ben bu ülkeye borçluyum’ düşüncesiyle hareket edip sosyal sorumluluk projeleri üzerine çalışması, çevresini de bu konuda teşvik etmesi gerekir.  Sorumluluk bilinci ile emek ve mesai harcandığı sürece ülkenin gelişmesi için projelerin çıkması kaçınılmazdır. Ben inanıyorum ki genç ve dinamik nesil ülkemiz için bizlerden daha aktif işler yapacak ve bayrağı çok daha yukarıya taşıyacaktır. Bu konuda benim payıma ne düşerse memnuniyetle destek olacağımdan emin olun.” dedi.

Toplantı, Lösemili Çocuklar Haftası münasebetiyle farkındalık yaratmak amacıyla “Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım” sloganıyla çektirilen fotoğraf ile son buldu.