“Mevlid-i Nebi Coşkusu Öğretmenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde”

Hz. Muhammed (sav)’in Dünya’ya gelişi münasebetiyle Öğretmenler kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Mevlid-i Nebi Etkinliği tertip edildi.


“Mevlid-i Nebi Coşkusu Öğretmenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde”

Program Kur’an-ı Kerim ve Meali ile başladı. Daha sonra selamlama konuşması yapan Okul Müdürü Ahmet DERTLİ kısaca şöyle dedi: ”O’nu anlamak hayatı anlamaktır. Bugün insanlığın içinden çıkılmaz sorunlarla boğuştuğu şu dünyada eminki Hz. Muhammed (sav)’in bizlere bıraktığı Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed (sav)’in sünneti bir çıkış yolu olacaktır. Bizler de okulumuz olarak Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle O’nun mesajını insanlara duyurmak maksadıyla bu etkinliği tertip etmiş bulunmaktayız. Davetimize icabet eden bütün misafirlerimize teşekkür ederiz.”

 Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürümü Harun KURT da konuşmasında Peygamber Efendimizin gündem edilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak “O’nun bize getirdiği mesajı doğru anlamalı ve hayatımıza aktarmalıyız” dedi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa YILMAZ ise “İnsanlar içinde en çok sevilen ancak hakkında en az bilgi sahibi olunan kişinin Hz Muhammed (sav) olduğunu belirterek “belki de bu tür etkinliklerle her seferinde O’nun bir yönünü gündeme getirerek akılda kalıcı olmasını sağlayabiliriz” dedi.

Programa öğrencilerin okuduğu şiirler, nat-ı şerifler, okunan ilahilerle devam edildi. Öğrenci velilerinin de yoğun katılım gösterdiği programda, zaman zaman okunan ilahiler vesilesiyle duygu yoğunluğu yaşandı. Okunan Veda Hutbesi’nde özellikle peygamberimizin aileye değer verdiği bölümlere vurgu yapıldı.

Öğrenci korosu sonrası sahneye Kahramanmaraş yerel ilahi-ezgi grubu Grup Visal çıktı. Semazen eşliğinde söylenen ilahilerle program sona erdi.