KSÜ Öğretmenler gününü coşku ile kutlandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle “İz Bırakan Öğretmenler” temalı kutlama programı düzenlendi.


KSÜ Öğretmenler gününü coşku ile kutlandı

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen kutlama programının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Kariyer yaşamına sınıf öğretmeni olarak başlayan Rektör Can, bütün öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

Sınıf öğretmenliği ile başladığı öğretmenlik kariyeri ve o dönemin şartlarına ilişkin bilgiler paylaşan Rektör Can, öğretmenliğin sevgi ve fedakârlık isteyen kutsal bir meslek olduğunu ifade etti.

“Bizler öğretmenlerimizden aldığımız ışığı aynı azim ve kararlılıkla gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz.” diyen Rektör Can, “Öğretmenlik insanı sevme, çocukları sevme, çocuklarla mutlu olma mesleğidir. Bu zor ama kutsal mesleğe talip olanlar çok şanslılar. Esasen öğretmenliğin temel gereklerine toplumun tamamının sahip olması önemli, çünkü hayat öğrenme ve öğretme süreçlerini içerisinde barındırıyor.” şekline konuştu. Rektör Can konuşmasını ‘Öğretmenim’ isimli şiirden dizeler okuyarak sonlandırdı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım da kısa bir konuşma yaparak, KSÜ Eğitim Fakültesi olarak öğretmen yetiştirmede yeni bir model olan ‘Kuramı Uygulamaya Taşıyabilen Okuryazar Lider Öğretmen’ modelini hayata geçirdiklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi öğrencileri video ve drama gösterimi ile görevlerini yaparken şehit edilen fedakâr öğretmenleri yâd etti.

Kutlama programı kapsamında “İz Bırakan Öğretmenler” isimli kısa film gösterimi gerçekleştirilirken, filmde öğretmenlik hayatlarından kesitleri genç öğetmen adaylarıyla paylaşan emekli öğretmenler Doğan Yarpuzlu, Ahmet Yüzeroğlu, Semra Çanak ve Mustafa Okumuş katılımcıları selamlayarak kısa birer konuşma yaptılar. Emektar öğretmenlere çiçek ve hediyelerini yetiştirdikleri öğrenciler takdim etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen 3. Geleneksel Futbol Turnuvasında dereceye girenlere ise ödülleri Rektör Can ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Şiir dinletisiyle devam eden programda Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Öğretim Görevlisi Alper Şakalar ve GSF Müzik Bölümü öğrencileri müzik dinletisi sundular. Rektör Can, programa yaptığı atkılar için Öğretim Görevlisi Alper Şakalar’a teşekkür belgesi ve çiçek vererek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programı hazırlayan Eğitim Fakültesi öğrencileri Rektör Can ve Dekan Yıldırım’a çiçek takdim ederek, öğretmenler gününü kutladılar.  Programın son bölümünde ise katkı sunan öğrencilere teşekkür belgeleri verildi.