KSÜ Yarı Olimpik Kapalı Yüzme havuzu törenle açıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesinde yapımı tamamlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun açılışı Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.


KSÜ Yarı Olimpik Kapalı Yüzme havuzu törenle açıldı

Yaklaşık 9 milyon liraya mal olan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun açılış kurdelesini Rektör Can üniversite protokolü ile birlikte kesti. Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun üniversitemiz, şehrimiz ve bölgemiz için büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Rektör Can, ilk olarak üniversite öğrencileri ve personelinin kullanımına sunulan ve mümkün olan en kısa sürede kurum dışındaki vatandaşlara da günübirlik olarak hizmet sunacak olan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun bölgenin en donanımlı havuzu olduğunun altını çizdi.

Üniversitede her konuyu sistem bütünlüğü içerisinde ele aldıklarını belirten Rektör Can, “Öğrencilerimizin en iyi eğitim koşullarına sahip olmasını, personelimizin huzurlu bir çalışma ortamına sahip olmasını önemsiyoruz ve bu alanlarda önemli kazanımlarımız var. Bütün bunların yanı sıra öğrenci ve personelimizin bedenen ve ruhen de daha sağlıklı koşullara erişebilmesi için de bu tür faaliyet alanlarını hizmete sunuyoruz.  Havuzumuz içerisinde yer alan fitness salonu, fizik tedavi salonu, buhar odası, sauna, Türk Hamamı, jakuzi gibi bölümler ekipman ve uzman personel gereksinimlerinin tamamlanmasının ardından süreç içerisinde hizmete sunulacak. Üniversitemiz, şehrimiz ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Yaklaşık 7 bin 500 metre kapalı alana sahip olan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu içerisinde; 16 metre genişliğe 25 metre uzunluğa ve 2 metre derinliğe sahip yüzme havuzu, 6 metre genişliğe 16 metre uzunluğa ve 120 santimetre derinliğe sahip eğitim havuzu, fitness salonu, fizik tedavi salonu, buhar odası, sauna, Türk Hamamı, jakuzi, tuz odası, jimnastik salonu, aerobik salonu, toplantı odaları, mescit ve çalışma ofisleri yer alıyor. Ayrıca havuz bölümünde yaklaşık bin metrekare alana sahip 350 kişilik tribün bulunuyor.

İlk olarak havuz bölümü öğrenci, personel ve personel ailelerinin kullanımına sunulan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu diğer bölümlerde ekipman ve uzman personel eksikliklerinin giderilmesinin ardından hizmete sunulacak. Üniversite öğrencileri ve personele abonelik sistemiyle hizmet verecek olan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu kurum dışından gelen misafirlere de günübirlik olarak hizmet verecek. Havuz hakkında detaylı bilgiye ve ücretlere ilişkin ayrıntılara KSÜ web sayfasından ulaşılabilir.

http://skdb.ksu.edu.tr/Default.aspx?SId=23720