Bozuk Para Hesapla uygulaması hırsızlara karşı özellik geliştirdi

Bozuk para işlemlerinin çok olduğu yerlerde, madeni paraları saymak hem zahmetli hem de zaman alan bir iş. İsmail Sabih Ay isimli bir girişimci, geliştirdiği “Bozuk Para Hesapla” uygulaması ile bu alanda bir yeniliğe imza atmıştı. Şimdi ise “Bozuk Para Hesapla” uygulamasında hırsızları ve tırnakçıları kızdıracak bir özellik geliştirildi.


Bozuk Para Hesapla uygulaması hırsızlara karşı özellik geliştirdi

Kasa sayma işlemlerinde bozuk paraları sayma işlemi yarım saat gibi büyük bir zaman alıyor. Bozuk Para Hesapla uygulaması ise bu işlemi bir dakikadan daha kısa bir süreye indiriyor. Bu uygulama kasiyerler için devrim gibi bir buluş olarak da görülebilir. Google Play Store’da söz konusu uygulama, yorumlarda övgü yağmuruna tutuldu.

Bu uygulama hem Türkiye hem de yurt dışında bir ilk. Uygulamanın çalışma prensibi ise bozuk paraların toplu şekilde tartılması ve her bir madeni paranın gramajı üzerinden yapılan hesaplamaya dayanıyor. “Bozuk Para Hesapla” uygulaması ayrıca hızsızlara karşı koymada kasiyerler için yeni bir yöntem de sunuyor. 

Para teslimat özelliği

Bozuk Para Hesapla uygulamasına, olası bir gasp veya tırnaklanma durumuna karşı gün içinde biriken paranın teslimatını yapmayı sağlayacak özellik eklendi.

Bu özellik sayesinde gün içinde kasada biriken paralar sayılarak uygulamaya kaydediliyor. Böylece fazla paranın teslimatı yetkili kişiye güvenli şekilde yapılıyor. Kasada ise olası bir hırsızlık durumuna karşı daha az para bulundurma imkânı sağlıyor.

Yoğun talep üzerine eklendi

Uygulamayı geliştiren Türk girişimci İsmail Sabih Ay, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Kullanıcılar tarafından böyle bir uygulama yaptığımız için övgü üstüne övgü, tebrik üstüne tebrik mesajları aldık.

Uygulama içerisinde yer alan 'öneri görüş bildir' aracılığı ile sınırsız sayıda uygulamanın geliştirilmesi konusunda öneri ve istek mesajları aldık. Aldığımız istek mesajları içerisinde en çok kasiyerler tarafından teslimat sisteminin eklenmesi konusunda yoğun talep vardı. Bu sebeple ilk olarak fazla para teslimatını yapmayı sağlayacak teslimat özelliğini ekledik.

Bozuk Para Hesapla uygulamamızı hızla geliştirmeye devam edeceğiz. Öyle ki sadece kasiyerler için değil sektör yöneticilerinin dahi kullanacağı seviyelere getirmek için çalışıyoruz.”

Yurt dışından yoğun talep

Yurt dışından uygulamanın farklı ülkelerinin para birimlerine göre geliştirilmesi talepleri de geliyor. Ayrıca farklı dil seçeneklerinin eklenmesi konusunda da yoğun talep var.

Bu arada Ay, hedefinin uygulamayı yurt dışı piyasalarına da yaymak olduğunu söyledi. Ay, “Hedefimiz uygulamamızı sadece Türkiye'de bozuk para alışverişinin olduğu sektör çalışanlarına değil tüm dünyada her kasiyere ulaştırabilmek ve kullanabileceği bir seviyeye getirmektir.” diye konuştu.

Sponsor desteği ihtiyacı

Türk girişimci ayrıca uygulamayı geliştirmeye devam etmek için sponsor desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

İsmail Sabih Ay sözlerini şöyle sonlandırdı: “İhtiyaca yönelik olarak yazdığımız uygulamamızı kullanmak isteyecek dünyada alışveriş sektöründe çalışan yüz milyonlarca kasiyer var. Gerekli desteği görmemiz halinde tüm dünyada milyonlarca insan tarafından kullanılan uygulamalar gibi biz de yazılım pazarında yerimizi alabiliriz. Dünyada bir ilk olarak ortaya çıkardığımız tartma yöntemi ile gramajdan miktarı gösteren ve kasa saymada harcanan zamanı en aza indiren uygulamamızı daha iyi seviyelere getirmek için yerli uygulamamıza sponsorluk yapacak desteklere ihtiyacımız var.”

Kasa teslimatının nasıl yapıldığını buradan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=4SCL01Od2XQHYPERLINK "https://www.youtube.com/watch?v=4SCL01Od2XQ&feature=youtu.be"&HYPERLINK "https://www.youtube.com/watch?v=4SCL01Od2XQ&feature=youtu.be"feature=youtu.be


Bozuk Para Hesapla Uygulamasını İndirmek İçin Tıkla!