Öçal’ın Dünya Engelliler Günü Mesajı

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.


Öçal’ın Dünya Engelliler Günü Mesajı

Öçal, mesajında; “Engelli kardeşlerimiz, hayatın tüm alanlarında, zorluklara rağmen sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla hepimize örnek oluyorlar.

Bizlere, yani devlete ve topluma düşen ise; fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını, engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak, onlara eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânları sunmaktır.

Bu nedenledir ki, “önce insan” diyen, insanı “yaratılmışların en şereflisi” olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, özellikle son 17 yıllık süreçte, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmeye büyük önem atfettik.

Okullarımızı, şehirlerimizi, sokaklarımızı, eğitim materyallerini yeniden düzenleyerek, yeniden inşa ederek, engelli kardeşlerimizin eğitiminin önündeki engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyoruz.

2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ve 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği başta olmak üzere, hayata geçirilen yasal düzenlemeler ile onlara yönelik pozitif ayrımcılık hususlarında önemli bir zihniyet değişiminin yaşandığını görüyoruz.

Yapılan çalışmaları da bir lütuf olarak değil, uzun süredir eksikliği hissedilen hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak değerlendiriyoruz.

Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen etkinliklerin engelli kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumumuzun her kesiminde hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyoruz.” İfadelerine yer verdi.