Öçal; “Gençlerimiz müsterih olsunlar”

2020 yılı Bütçe Kanun Teklifinin Yükseköğretim Kalite Kurulu Bütçesi üzerinde AK Parti grubu adına söz alan Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal; “Gençlerimiz müsterih olsunlar. Onlara daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz.” dedi.


Öçal; “Gençlerimiz müsterih olsunlar”

“Amerika Önce Kendi Kirli Geçmişine Baksın”

Konuşmasına ABD senatosunun sözde Ermeni Soykırımı Tasarısını onaylamasını kınayarak başlayan Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, “Yerlileri yerinden, yurdundan, kültüründen eden; ırk ayrımcılığını uzun süre resmi politikası yapan, barış getireceğiz diye gittiği yerlerde, gözyaşı ve kan bırakan Amerika’ya önce kendi kirli geçmişine bakmasını tavsiye ederiz. Şanlı tarihimiz onurumuzdur!” ifadelerini kullandı.

“Yükseköğretimde Dünyada Önemli Bir Yere Geldik”

Yıllardır Müslüman Türklerin ilme olan katkıları görmezden gelindiği,  sadece fetihlerle, savaşlarla anıldığından bahseden Öçal; “İbn-ü Sina, Harezmi, Abdülhamid İbn-i Türk, Biruni, Uluğ Bey, Fergani, Cizreli Cezeri, Takyyüddin gibi dünya bilimine yön vermiş ilim insanlarımız var. Nizamiye Medreseleri, Karatay Medresesi, İznik Medresesi, medeniyetimizin kökleşmesine yol açtığını unutmayalım. Endülüs’teki medreseler, Batı’da Rönesans’ı doğurdu.   Fatih, sadece İstanbul’u fethetmekle kalmadı, kurmuş olduğu Sahn-ı Seman medresesiyle, medeniyetimizin bilimsel temellerini oluşturdu. Cumhuriyet dönemine geldiğimizde, Darülfünun ile başlayan modern yüksek yükseköğretim tecrübemiz yeni üniversitelerle devam etti. Bugüne geldiğimizde AK PARTİ iktidarı ile Yükseköğretimde çok önemli mesafeler kat ettik. 2020 Bütçesinde eğitime ayırdığımız yaklaşık 178 milyar Liranın 36 milyar lirası yükseköğretime aittir.  Vakıf ve devlet üniversiteleri sayımız bugün 207’ye ulaşmıştır. Yükseköğretimde dünyada önemli bir yere geldiğimiz aşikar.” dedi.

“Gençlerimiz Müsterih Olsunlar”

Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun her kademede yükseköğretime bir kalite ve standart getirmeyi amaçladığını söyleyen Öçal; “Çok dinamik bir nüfusa ve toplumsal yapıya da sahibiz. Dünya adeta her gün yeniden kuruluyor. Amacımız gittikçe karmaşık hale gelen dünyada; kendi değerlerine bağlı, yüksek bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip insan yetiştirmektir. Birileri, kandan, terörden, kaostan medet umarken, gençlerimiz müsterih olsunlar. Biz, gençlerimizi nasıl daha iyi gelecek sağlayacağımızı düşünüyoruz.  Her alanda çağın gerektirdiği, toplumun ihtiyaç duyduğu dönüşümleri gerçekleştirmenin, dünyadaki yeni gelişmelere uygun bir eğitim sunmanın peşindeyiz. İşte bu amaçla, 2015 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu’nu kurduk.” İfadelerini kullandı.

“Diyarbakır annelerine selam olsun”

Bugün terör olaylarının azalmasında Yükseköğretim alanında yapılan çalışmaların önemli bir yere sahip olduğunu belirten Öçal, 102 gündür nöbet tutan, evlatları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerine de selam gönderdi. Milletvekili Öçal; “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde 2002’de 9 olan üniversite sayımızı tam 3 kat artırarak 28’e yükselttik. 

Terör örgütü ve destekçileri, gençlerimizi, dağa, kana, gözyaşına, sonu belirsiz, pişmanlık ve hüsran olan bir hayata çağırırken; biz, üniversitelerimizde saygın bir meslek sahibi edinmeye ve bilinçli bir vatandaş olmaya, mutlu bir hayat kurmaya çağırıyoruz.

Gençlerimiz artık bunun farkında, ‘Diyarbakır’ anneleri, aileleri farkında…

Bu vesileyle de, 102 gündür nöbet tutan, evlatları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerimize de buradan selamımızı iletiyorum.” dedi.

“Gençlere Kahramanmaraş’taki Üniversiteleri tercih etmelerini tavsiye ediyorum”

Konuşmasında Kahramanmaraş’taki yükseköğretim alanında yapılan çalışmalardan da bahseden Öçal, sözlerini gençleri Kahramanmaraş’taki üniversiteleri tercih tavsiyesinde bulunarak tamamladı.

Milletvekili Habibe Öçal, 2020 yılı bütçesinin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.