Başkan Fadıloğlu'dan 'Mühendislik' tavsiyesi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, mezunu olduğu Gaziantep Lisesi’nin şimdiki öğrencileriyle buluştu. Yıllar önce öğrenci olarak okuduğu ilk sınıfta, yıllar sonra Belediye Başkanı olarak öğrencilere hitap eden Fadıloğlu, onlara akademik başarının ötesindeki başarıların püf noktalarından bahsetti.


Başkan Fadıloğlu'dan 'Mühendislik' tavsiyesi

Teknolojik savaşların da altını çizen Fadıloğlu, “Hipokrat yemini etmiş her bir doktor milliyeti, dili, ırkı ne olursa olsun insana hizmet etmek adına vazifesini yapar. Ama milliyeti ve ırkı farklı olan bir mühendisin bir İHA ile ilgili, kodlamayla ilgili bir bilgiyi size vermesi mümkün değildir. Şimdiden bu noktalarda ilerlemenizi tavsiye ederim” dedi.

AİLECEK GAZİANTEP LİSELİLER
Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği ile okul idaresinin işbirliğiyle düzenlenen kariyer gününde öğrencilerle bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; babasının, eşinin ve kardeşinin de Gaziantep Lisesi’nden mezun olduğunu söyledi. Şu an konferans salonuna dönüştürülen, Gaziantep Lisesi’ndeki öğrencilik hayatının ilk sınıfında öğrencilere hitap eden Rıdvan Fadıloğlu, “İlk sınıfım burasıydı. 64 kişilik sınıflarda okuduk” dedi.  

“ADALETTEN ÖDÜN VERMEYİN”
1980 mezunu olduğunun altını çizen ve o dönemde siyasi olayların yoğun yaşandığına dikkat çeken Başkan Fadıloğlu, “Okuduğumuz üç yıllık süreçte toplam derse girdiğimiz gün sayısı 150 yoktur. Her gün boykot, her gün olay vardı. Okula bir gün geliyorsak dört gün gelemezdik. Ama o şartlarda bile ortalama yüzde 85 oranında üniversiteye giren Gaziantep Lisesi öğrencisi vardı. Bunun da ana nedenlerinden bir tanesi, gerçekten akademik eğitim kadar önemli olan edep, adap ve nezaket noktasındaki eğitimimizdi. O siyasi dönem içerisinde her türlü çekişmeler olurken hocalarımızla olan ikili münasebetlerimizle yukarıya taşıdık. Akademik başarı mutlaka kişiden kişiye göre değişecektir. Herkesin bir algısı var. Ama hepimizin olmazsa olmazı iyi insan olmak. Nerede olursanız olun adaletten ödün vermeyin” diye konuştu.

“BÜTÜN ORGANİZASYONLAR BİZİM ELİMİZDEN GEÇERDİ”
Öğrencilik yıllarında yaptığı en iyi şeyin sosyal münasebetleri en üst düzeyde tutmak olduğunu belirten Fadıloğlu şöyle konuştu: “Okulun fotoğrafçılık kulübünün anahtarı bizdeydi. Üç arkadaştık ve bütün organizasyonlar bizim elimizden geçerdi. Kendi çektiğimiz fotoğrafları siyah beyaz banyolarını ve baskılarını yapıp okulun sergi salonunda sergileme imkanımız vardı. Şikayet edeceğiniz unsurları bir tarafa bırakın.”

TAMİRCİLİKTE ÖĞRENDİKLERİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA İŞİNE YARIYOR
Akademik başarının tek başına asla yeterli olmadığının da altını çizen Fadıloğlu, öğrencilere tavsiyelerde bulunurken kendi hayatından örnekler verdi. Hayalinde makine mühendisliği olduğunu ve o hayali nedeniyle ortaokul döneminde üç yıl tamircide çalıştığını kaydeden Fadıloğlu, özel ilgilerin bir gün mutlaka işe yaradığını söyledi. O dönemde edindiği bilgilerin belediye başkanlığı döneminde işine yaradığının altını çizen Başkan, “Yalnızca akademik başarınızla bir şey kazanma şansınız yok. Sosyalleşme noktasında hassas olmanız lazım. Hangi branşta çalışmak istiyorsanız yazları mutlaka arayış içerisinde olun. Mekaniğe olan yatkınlığımdan dolayı ortaokul eğitim hayatım boyunca üç yıl tamircide çalıştım. Bana şu an bir arabanın 4 silindir, 6 silindir motorunu verin; indiririm, rektifiyesini, sibop ayarını, karbüratör ayarını yaparım. Benim gördüğüm karbüratörlü arabalardı. Karbüratörlü arabaların ayarını yapıp çalıştırabilecek durumdayım. Makine mühendisi olsaydım farklı boyutlara taşıyabilirdim ama orada öğrendiklerim hiçbir zaman zayi olmadı. Benim kariyer planlamamda belediye başkanlığı yoktu. Belediye başkanı oldum. Şu anda belki 200’ün üzerinde aracımız var. Bu araçların bakım ve onarımı konusunda her türlü bilgiye haiz olduğum için oradaki şartları daha iyiye taşıyabilmek için yön gösterebiliyorum. O yüzden hobinizin ve ilgi alanınızın mutlaka olması gerekir. Çünkü bu hobiler size katma değer getirecek” dedi.

BAŞKAN FADILOĞLU’NUN MÜHENDİSLİĞİ ÖNEMSEMESİNİN NEDENİ
Bütün meslekleri önemsediğini ancak ileri teknolojiyi daha fazla önemsediğini ifade eden Fadıloğlu, gerekçesini şu sözlerle aktardı; “Zamanımızda ileri teknoloji çok önemli. Ülkemizin iyi ve nitelikli mühendislere ihtiyacı var. Hipokrat yemini etmiş her bir doktor milliyeti, dili, ırkı ne olursa olsun insana hizmet etmek adına vazifesini yapar. Ama milliyeti ve ırkı farklı olan bir mühendisin bir İHA ile ilgili, kodlamayla ilgili bir bilgiyi size vermesi mümkün değildir.  Dünya artık teknolojik savaşların içerisinde. Şimdiden bu noktalarda ilerlemenizi tavsiye ederim. Bu memlekete hizmet için yapılacak en önemli işlerden bir tanesi.” (HABER-FOTO: NARİN DEMİRCİ)

IMG 6185

IMG 6195

IMG 6198

IMG 6205

IMG 6209

IMG 6213