"Derdimiz ve amacımız Kahramanmaraş"

Kahramanmaraş’ın en önemli markalarından biri olan Alpedo-Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Kervancıoğlu, “Derdimiz ve amacımız Kahramanmaraş. Ben Kahramanmaraş halkıma çok değer veriyorum” dedi.


Alpedo-Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Kahramanmaraş’ın tarihi dokusu olan Kocabaş konağında basın mensupları ile bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Kervancıoğlu, “Biz Kervan olarak Sakarya Caddesinde 10 kişi ile bu işe başladık. Şu anda Kahramanmaraş’ta 6 tane şubemiz, 12 tane ülke ve 87 tane nokta ile Türkiye’de hizmet etmiş durumdayız. Bu bir serüven ve atılımdı ve şu anda burada Kervan ailesi olarak bunun hikayesini yazmaya geldik ve bu bir ekip işidir. Biz de bu güzel ekip ve önemli bir çizgi ile devam ediyoruz. Şirket büyürken altyapıyı ve kurumsallaşmayı buna göre hazırlamak gerekiyor. Bizim Kervan olarak altyapıya önemli bir değer verdik ve bunun meyvesini azimli çalışanların emeklerinden aldık. Şu anda biz kervan olarak Ankara’dan ekip getirdik. 2 ila 4 arası bütün Kervan şubelerinde eğitim veriyoruz. Bu eğitimler hem aşçılık bölümünde hem servis bölümünde, hem hijyen alanında bu kardeşlerimiz eğitimler alıyor. Her gittiğiniz şubede güzel hizmet var. Bunu geliştirmemiz lazım. Bunlar tabi kolay olmadı ve çabalayarak buralara geldik. Büyüklerimizin dediği yolda ilerlemeye devam ediyoruz ve bu bizim için çizgidir. Bizde prensipler vardır ve bu prensipler doğrultusunda yolumuza bakıyoruz. Bu kuralları ben de dahil hiç kimse çiğneyemez. Adımlarımızı sağlam atarak yolumuza devam ediyoruz ve bu şekilde devam edeceğiz. Şu anda Kristal şubemizde çalışmalarımız devam ediyor ve 1 aya kadar bu şubemiz yenilenmiş olarak hizmet verecek” dedi.

“Halk Olmazsa Biz Olmayız”

Kervan’ın Kahramanmaraş markası olduğunu ifade eden Kervancıoğlu, şunları dile getirdi: “Bu Kervan Kahramanmaraş’ın markası ve benim derdim Kahramanmaraş sevdasıdır. Biz turizm elçisiyiz ve şehrimizi her alanda tanıtmaya çalışıyoruz. Burada birlik ve beraberlik olduğu zaman bizler her şeyi başarmış oluruz. Sami Kervancıoğlu projeyi yapar ancak bizi duyuracak basın olmadığı zaman hiçbir anlamı kalmaz. Biz Kervan ailesi olarak basının her zaman yanındayım. Biz şehrimizi toplu bir aile olarak tanıtmamız gerekiyor. Bugünkü toplantımızın amacı beraber olmak amaçlıdır. Bu markamızı dünyaya zaten 12 ülkede tanıtıyoruz ancak yetmiyor. Kervan Almanya’ya 7 ton tatlı ihraç etti. Bu yetmez. Her zaman ileri gitmek gerekiyor. Kahramanmaraş’ı her ülkede, her yerde temsil etmekten ben çok memnun oluyorum. Herkesin bir hikâyesi var ancak bizim hikayemizi hepimiz yazalım. İnşallah burada dışarıdan gelen misafirlerimizi Kahramanmaraş’ın tatları ile misafir etmeye çalışacağız. Tabi bize destek olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kahramanmaraş Valisi Özkan’a teşekkür ediyoruz. Derdimiz ve amacımız Kahramanmaraş. Ben Kahramanmaraş halkıma çok değer veriyorum. Halk olmazsa zaten biz olmayız. Halkı değer vereceksin ki, halkı arkana alacaksın ki gelişebilesin. Bizler halka değer verirsek, onlarla iyi olabilirsek işler çok iyi gider. Bizler bu şekilde yolumuza devam ediyoruz.”

“Kocabaş Konağı’nda dışarıdan gelen misafirlerimizi konuk edeceğiz”

Tarihi Kocabaş Konağı hakkında bilgiler veren Sami Kervancıoğlu, bu konu hakkında ise şunları söyledi: “Kocabaş konağıyla ilgili önceki çalışan işletmeci kardeşimizden biz burayı devraldık. Zaten kardeşimizin burayı devretmek gibi bir düşüncesi varmış. Bizde Kervan ailesi olarak o kardeşimiz ile masaya oturduk. Bu konakla ilgili kendi sözleşmelerimizi yaptık. İki tarafta mutlu memnun şekilde yol aldı. Bizim şuan da bu konakla ilgili çok güzel projelerimiz var. Mustafa Bey ile bizim mimarımız bu projeler üzerinde çok hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Kahramanmaraş mutfağı olarak biz öyle tasarladık. Bir bölümünde Kahramanmaraş'ımızın değerlerini bakırını, oymacılığını, kuruluğunu Maraş'ın değerlerini bir stant kurup çarşı gibi oluşturup, burayı biraz da yan taraflardan biraz da genişletmek gerekiyor. Büyümesi gerekiyor. Onunla ilgili böyle bir proje çalışmamız var. Çalışmamız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu devam ederken de biz şunu düşündük dedik ki konağımızı kapatmayalım. En azından dışarıdan turist yazdığı zaman internetine direk Kocabaş Konağı çıkıyor. Dedik o misafirler de yine gelsinler burayı ziyaret etsinler. Biz de bu arada proje hazırlıklarını yapalım bir an önce de projemizi başlatalım. Zaten şuan da hazırlıkları yapıyoruz. Hazırlıklar bitme aşamasındadır. İnşallah burada dışarıdan gelen misafirlerimizi Kahramanmaraş yemekleri ile Kahramanmaraş'ın değerleri ile Kahramanmaraş'ımızı güzel bir şekilde tanıtmış olacağız.”

IMG 0131

IMG 0132

IMG 0136

IMG 0139

IMG 0156

IMG 0163

IMG 0166

IMG 0171

IMG 0218

IMG 0233

IMG 0249