Mahir Ünal’dan Güvenlik Korucular Federasyonuna ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Genel Merkezi Ankara’da bulunan Güvenlik Korucular Konfederasyonunu ziyaret etti.


Mahir Ünal’dan Güvenlik Korucular Federasyonuna ziyaret

Köy Korucuları Dernek Başkanı Celalettin Fırtına, ziyaretin içeriğine dair bilgiler aktardı.

Ziyarette, Sayın Ünal’a, Güvenlik korucularımızın bazı talepleri ile alakalı bilgiler arz ettik. Bugüne kadar olduğu gibi her zaman yanımızda olduğunu ziyaretiyle de bir kez daha gösteren Sayın Bakanımıza, ilgilerinden dolayı tüm Güvenlik korucularımız ve Konfederasyonumuz adına çok teşekkür ediyoruz.

Güvenlik Koruculuğu sistemi ve hizmetleriyle ilgili bilgiler aktaran Dernek Başkanı Fırtına: “26 Mart 1985 yılında bir köy bekçisi geçici köy korucusu statüsünde, geçici olarak kurulan koruculuk sistemi, bugün geldiği nokta Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde artık güvenlik korucusu ismiyle devletimizin 3.silahlı gücü haline gelmiş ve terörle mücadelede askerimiz ve polisimiz gibi devletin göz bebeği olmuştur.

Kahramanmaraş’ımızda 2 bine yakın sayımız ile birlikte 26 İlimizde 74 bin köy korucumuz, ilimizde, Doğu ve Güney Doğu’da terörün önünde önemli bir engel olarak hain PKK terör örgütünün korkulu rüyası olunmuştur. 678 sayılı KHK kapsamında korucu camiamız daha da gençleştirilmiş; özel eğitimleri, silahları, teçhizatlarıyla ve yüreğindeki vatan sevgisiyle, PKK, FETÖ ve devlet düşmanı tüm oluşumlara karşı vatan savunmasında daha da etkin ve başarılar sağlamaktadırlar.

Güvenlik korucularımız yurt içerisindeki kıran operasyonlarına ve sınır dışı harekatlara katılarak askerimizin terörle mücadelesine önemli katkı sağlamıştır. 35 yıldır devletimizin zor gününde yanında ve emrinde olan korucu camiamız, PKK terör örgütü ve yandaş hainlerle mücadele ettiği gibi FETÖ terör örgütüne karşıda aynı kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor ve sürdürmeye de devam edecektir.

Dış güçlerin ülkemiz üzerindeki sinsi planlarının gayet iyi farkında olarak bir Sütçü İmam, bir Ömer Halis Demir ruhu ile bu ezeli ve ebedi düşmanlarımıza fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milli teknolojimizle, yerli ve milli silahlarımızla, asker, polis ve güvenlik korucularımızın yüreğindeki vatan aşkı ve bayrak sevgisi birleşerek uyum içerisinde ki kahramanca mücadelesiyle, terörün her türünü kuzey Suriye’de ve yurt içerisinde perişan ettik ve inlerini dağıttık. Milli birliğimiz ve kardeşliğimiz daim olsun.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal beyin nezdinde güvenlik korucularımıza yaptığı iyileştirmelerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerini ileten Fırtına, ayrıca Sayın Ünal’a güvenlik korucularının hükümetimizden bazı beklentileriyle alakalı da taleplerini iletti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal ise; “Güvenlik korucularımız yıllardır terörle mücadelede, bölgelerinde bir asker bir polis gibi devletimize büyük faydalar sağlamış ve sağlamaktadırlar.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla İçişleri Bakanlığımız ve ilgili bakanlıklarımızca güvenlik korucularımızın bugüne kadar sorunlarının çok önemli kısmını giderme noktasında ciddi adımlar attık. Bundan sonrada yine güvenlik korucularımızın diğer kalan o beklentileriyle alakalı da zamanla adımlar atılacağını düşünüyorum. Bu konuda da bize düşen neyse elimizden geleni yaparız. Neticede korucularımıza bugüne kadar ne verildiyse AK Parti Hükümetleri döneminde verildi. Bundan sonrakini de yine biz veririz.

Korucularımızı ve şehit ailelerimizi seviyoruz, biliyoruz ki onlarda bizi seviyorlar devletimizin bekası milletimizin huzuru için her zaman bir ve beraberiz. Bugün bu ziyaretimi 26 ilimizde görev yapan tüm güvenlik korucuları ve şehit ailelerimizi ziyaret etmiş gibi görün. Genel Başkan Sayın Ziya Sözen ve siz değerli yönetim kurulunun şahsında tüm güvenlik korucularımıza ve şehit ailelerimize selamlarımızı sevgilerimizi gönderiyor, görevlerinden başarılar diliyorum. Allah sizleri var etsin” dedi.