Öztunç: Salgın hastalık durumunda sorumluluğu üstlenecek misiniz?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesine Bağlı Altınyayla Mahallesinin içme suyu sorununu ve mahalleden geçen akarsuya kanalizasyon sularının karışmasını TBMM gündemine taşıdı.


Öztunç: Salgın hastalık durumunda sorumluluğu üstlenecek misiniz?

CHP’nin çalışkan vekili Ali Öztunç, Altınyayla Mahallesi sakinlerinin su sorununa çözüm arayışı kapsamında konuyu Ankara’da Meclis gündemine getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi veren Ali Öztunç, olası bir hastalık salgını durumunda sorumluluğu kimin üstleneceğini sordu.

Öztunç’un önergesi ve kamuoyu adına yanıt beklediği sorular aynen şu şekilde;

Kahramanmaraş Andırın İlçemize bağlı Altınyayla Mahallesi özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çekmektedir. Altınyayla Mahallesinin, Geben Mahallesi sınırları içindeki ormanda bulunan su kaynaklarından mahalleye su verilmesi talepleri sonuçsuz kalmıştır. Altınyayla Mahallesinin diğer bir sorunu ise, mahalleden geçen akarsuya paralel kanalizasyon kanallarından akarsuya kanalizasyon karışmasıdır. Bu akarsu, Kahramanmaraş’a kadar uzanıp sır barajına dökülmektedir.

Buna istinaden;

1.       Altınyayla Mahallesinin su sorununun çözümü için herhangi bir çalışma yapacak mısınız?

2.       Mahalleden geçen akarsuya kanalizasyon karıştığı yönündeki yetkili mercilere yapılan başvurular neden dikkate alınmamıştır? Bu konuda söz konusu bölgede herhangi bir su analizi yapılmış mıdır?

3.       Kanalizasyonun karıştığı akarsuyun Sır Barajına karışması yüzünden Kahramanmaraş halkını riske atmış olmuyor musunuz? Olası bir salgın hastalık durumunda sorumluluğu üstlenecek misiniz?