Dulkadiroğlu Okul Müdürlerine Ufka Yolculuk tanıtım toplantısı

Kahramanmaraş’ta MERDÂN Ahlâk Kültür ve Çevre DERNEĞİ tarafından organizesi üstlenilen ve Türkiye genelinde SERVER YAŞAM VAKFI tarafından düzenlenen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması” Dulkadiroğlu Tanıtım Toplantısı Kahramanmaraş Kervanhan Tesislerinde düzenlenen program ile yapıldı.


Dulkadiroğlu Okul Müdürlerine Ufka Yolculuk tanıtım toplantısı

Ufka Yolculuk Yarışması Dulkadiroğlu Tanıtım Toplantısına; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Hüseyin Yılmaz, İl Sorumlusu Mehmet Mergan, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Pak ve Dulkadiroğlu İlçesinde görev yapan İlkokul, Ortaokul ve Lise Müdürleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Dernek Başkanı Pak; 8 milyar insanlık âlemini kapsayacak şekilde; Kritik - Analitik düşünme, Helal ve Sağlıklı Yaşam, Kur’an-ın Anlamıyla Buluşmak, Sivil Savunma vb. alanlarda yürüttükleri çalışmalarından bahsettiği konuşmasında programa yoğun bir katılım sağlayan okul müdürlerine teşekkür etti.

ÇİFT KANATLI ÖĞRENCİLER

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz yarışma konusunun öneminden bahsederek,  ''Bizim Milli Eğitim olarak hali hazırda yaptığımız ve yapmamız gereken bir çalışmayı Adab-ı Muaşeret’i STK larımız gönüllü olarak, bizden ve öğrencilerimizden hiçbir ücret istemeden yapıyorlar. Biz bundan mutluluk duyuyoruz, Kamu ve STK işbirliğini önemsiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Vizyon Belgemizde de belirtildiği gibi öğretimin yanında eğitime de ağırlık vererek öğrencilerimizi çift kanatlı olarak yetiştirelim. Öğrencilerin yarışmaya girmeleri olayın bir boyutu, fakat yarışma için hazırlanan ve bizlere ücretsiz olarak sunulan bu kitapları içerisindeki değerleri kazanmaları için öğrencilerimize mutlaka okutmaya gayret edelim. Adap konulu Ufka Yolculuk yarışmasını öğrencilere anlatalım, kitapların okunmasının teşvik edelim, öğrencilerimiz bir yandan adaplı bir toplumu inşa ederken diğer yandan da yarışmada dereceye girerek, hatta Türkiye birincisi olarak büyük ödülün sahibi olsunlar.'' dedi.

KAMU STK BİRLİKTELİĞİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş, ''Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde faaliyet gösteren STK larımızla yakın ilişki ve işbirliği içerisindeyiz, imkanlarımız dahilinde özellikle genç kuşakların eğitimlerinin desteklendiği bu tür organizasyonların yanında yer alıyoruz. Kahramanmaraş gibi münevverlerin, mütehassısların, şair ve yazarların yetiştiği kadim kentte Adap konulu yarışmaya katılımın yüksek olacağını, İl Milli Eğitim Müdürümüzün’de dile getirdiği gibi Türkiye birincisi çıkmasını temenni ediyor, organizasyon ekibine ve okul müdürlerine teşekkür ediyorum'' dedi.

HEDEF 100 BİN

Daha sonra söz alan Ufka Yolculuk İl Sorumlusu Mehmet Mergan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının tarihçesinden bahsederek sayısal veriler hakkında bilgiler verdikten sonra, ''Geçen yıl Kahramanmaraş’ta Güzel Ahlak konulu yarışmada 26 bin öğrenciye, Türkiye genelinde 600 bin öğrenciye ulaştık. Bu yıl da Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100. yılına atfen hedeflerinin Adap temalı yarışma kitaplarını “Bize Okumak Yakışır” sloganı ile100 bin öğrenciye ulaştırmak. Bundan yüz yıl önce Sütçü İmam’ın ilk kurşunu sıktığında hedefinin Milli ve Manevi değerleri, edebi, ahlâkı korumak olduğunu, bu refleksle namusa uzanan elleri engellediğinden bahisle; bizler de günümüzde oldukça yozlaşan bu değerleri yeni nesile yeniden kazandırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve Sütçü İmam’ın torunları olarak diyoruz ki; “Bize Okumak Yakışır”, “Bize Adap Yakışır”.

8 MİLYAR İNSANLIK ÂLEMİNE ÖRNEK

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Eğitimci Hüseyin Yılmaz, yedi yıldır düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının bu yıl da 8 incisini organize etmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek bu yılki yarışma içeriği hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, ''Türkiye genelinde yapılmakta olan Ufka Yolculuk Kitap Okuma Bilgi ve Kültür Yarışmaları bu sene sekizincisi ile yoluna devam ediyor. Ahiret yolunda dünya yolculuğu sınavını kazanmaya yönelik çalışmalar yapılan proje 8 milyar insanlık alemine örnek olmuştur.
Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, her bireyin bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine sınav atmosferini yaşayarak uzun soluklu bir eğitim maratonundan geçmesine yardımcı oluyoruz.” dedi.

GENÇLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Yılmaz konuşmasının devamında, ''Niçin yarışma yapıyoruz? Sorusunu sorarak cevabını; “günümüz insanının dikkatini çekebilmek için mağazalar kampanyalar düzenliyor.  Bizler de yeni nesile eski metotlarla Dinimizi anlatamayız, gençlerin, öğrencilerin dikkatini çekebilmek için yarışma güzel bir metot ve gençlerin ilgisini çekiyor. Biz de bundan faydalanarak dinimizin en güzel şekilde tebliğini yapmış oluyoruz.” dedi.

Program sonrası katılımcılara yarışma kitapları, afiş ve broşürlerden oluşan küçük hediyeler takdim edildi.