KSÜ Rektörlüğü: “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyoruz”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Ünivertesi Rektörlüğü, KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde görevli sağlık teknikerinin darbedilmesini kınadı.


KSÜ Rektörlüğü: “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyoruz”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Ünivertesi’nden yapılan  açıklama da şu ifadelere yer verildi;

“Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 05.01.2020 tarihinde Radyoloji Teknisyenimiz Serhat İĞCİ, MR çekimi öncesi hasta yakınının saldırısına uğramıştır. İnsanımıza daha iyi sağlık hizmeti sunabilmek için görevini büyük bir özveri ile ifa eden sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her türlüsünü kınıyoruz.

Bu üzücü durumun yaşanmasının ardından üniversitemiz ve hastanemiz yönetimi titizlikle gerekli idari işlemleri gerçekleştirmiş, konu adli mercilere taşınmıştır. Hiçbir gerekçenin haklı gösteremeyeceği nefret ve şiddet dilini kullanan saldırganın hak ettiği cezayı alması için hukuki süreç takip edilmektedir.

Fedakârlık ve insan sevgisini meslek yaşamlarında şiar edinen sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddet milletimizin vicdanında derin yaralar açmaktadır. Bilinmelidir ki bu tür saldırılara rağmen tüm sağlık çalışanlarımız halkımızın daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için aynı azim, kararlılık, özveri ve hassasiyetle görevlerini sürdüreceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KSÜ Rektörlüğü”