Kurtuluş destanının kahramanları öğrencilere anlatıldı

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.


Kurtuluş destanının kahramanları öğrencilere anlatıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Valiliği tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde koordine edilen Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında araştırmacı-yazar Serdar Yakar tarafından Güzel Sanatlar Lisesinde “Kahramanmaraş'ın Milli Mücadelesinde Öncü Olmuş Şahsiyetler” konulu bir konferans düzenlendi.

İlk savunma bölge halkından geldi

Kurtuluş destanının mimarlarını öğrencilere aktaran araştırmacı-yazar Serdar Yakar “Fransızların Ermeni azınlıkla işbirliği yaparak Maraş halkını sindirmek istemesi, büyük bir direniş destanı yazılmasının en büyük etkeniydi. Bölgedeki ilk direniş ve teşkilatlanma faaliyetleri kendini savunmak durumunda olan bölge halkından geldi.” dedi.

Köklü birçok aile kahramanlık destanının öncülerinden oldu

Yakar, “Kahramanmaraş'ın köklü birçok ailesi kahramanlık destanının öncülerinden oldu. Bu ailelerden biride Dulkadiroğlu Beyliği döneminde Osmanlı tarafından Maraş'a yerleştirilen Beyazıt ailesidir.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikler 12 Şubat’a kadar sürecek

Milli mücadelede Kahramanmaraş'ın kurtuluşu için çaba harcamış, öncü olmuş Senem Ayşe’den Zafer Beyazıt’a, Muharrem Beyazıt kardeşlerden Mıllış Nuri'ye ve Muallim Hayrullah Efendi'ye kadar kurtuluş destanının anlatıldığı konferanslar Kahramanmaraş'ın il genelinde devam edecek.100. Yıl Kutlama Etkinlikleri, 12 Şubat’a kadar sürecek.