Bu bir itibar suikastidir!

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’nin TBMM’deki iddialarına ilişkin net konuştu: Bu bir itibar suikastidir!


Bu bir itibar suikastidir!

TBMM Genel Kurulunda dün söz alan İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal'ın çiftçilikle ilgili olmayan kardeşi Tahsin Açıkgöz'e 50 milyon lira ödenek tahsis edildiğini iddia etmişti.

Konu hakkında bugün TBMM Genel Kurul’unda söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal iddiaları çok sert bir dille yalanladı.

Milletvekili Öçal; “İP Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, dün, Valiliğimizi ve şahsımı zan altında bırakacak ifadelerde bulunmuştur. Bir tek kuruş dahi almayan devlet memuru öğretmen kardeşimin zan altında tutulması gerçek dışıdır. Yıllarca hâkimlik yapmış bir vekilin herhangi bilgi ve belgeye dayanmayan, iftira dolu beyanatı sanıyorum ki İYİ Parti’de de rahatsızlık uyandıracaktır. Kahramanmaraş’ta kamu kurum ve kuruşlarında malum yapıya karşı gösterdiğim mücadele, itibar suikastine dönüşmüş vaziyettedir. Bir siyasi partiye mensup milletvekilinin buna alet olmasını şiddetle kınıyorum!” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Öçal’ın konuşması ardından söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, Habibe Hanımın hassasiyetlerini anladıklarını ancak iddiaların öğretmen olan kardeşine değil, ticaretle uğraşan başka kardeşiyle ilgili olduğunu belirtti.

Bu iddialar üzerine tekrardan konuşan Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal; “Öncelikle Parlamentoyu gereksizce meşgul eden bir tartışma olduğu için özür diliyorum. Herhangi bir kardeşime, mal beyannameleri de herkese açık bir şekilde, devletten ödenek teşvik aldığı mümkün değildir. Örnek kadın çiftçi uygulaması dâhilinde 5 kadın çiftçinin 5 dönüm arazinde yaptığı çalışmayı şahsıma ve kardeşlerime dayandırılması tamamen gerçek dışıdır. Malum yapıyla mücadelemizi canımız pahasına sürdüreceğiz.” dedi.

Konuyla ilgili Kahramanmaraş Valiliği de resmi bir açıklamada bulundu.