Akıllı Şehirler Kongresinde Kahramanmaraş rüzgarı esti

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) koordinesinde “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi”, Ankara ATO Congresium’da gerçekleştirildi.


Akıllı Şehirler Kongresinde Kahramanmaraş rüzgarı esti

Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı kongreye, Türkiye’den 14 belediye ve dünyanın birçok şehrinden yerel yönetimler olarak konuşmacı katılım sağladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, toplam 15 bin katılımcının ziyaret ettiği “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi”ne Smart City Road (Akıllı Şehir Yolu) kurgusunun işlendiği ve akıllı şehir uygulamalarının tanıtıldığı stantla yerini aldı.  Büşükşehir Belediyesi'nin Standı, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Akıllı şehir nedir?

Akıllı Şehirler, yeni teknolojiler ve yenilikçi yaklaşımlar vasıtasıyla sınırlı kaynakların etkin kullanımı sayesinde gelecekte yaşanabilecek ihtiyaçlara çözümler üreten, çevreye ve doğal kaynaklara saygılı, insan hayatına değer katan ve yaşam kalitesini iyileştiren şehirler olarak nitelendirilmektedir.

Belediyelerde akıllı teknolojiler

Belediye hizmetlerinin daha az maliyetle daha verimli şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağlayan akıllı teknolojiler, belediyelerin vatandaşlara sundukları hizmetlerin daha etkin olmalarına imkân tanımaktadır.

Büyükşehir Belediyemizin kurmuş olduğu stantta tanıttığı akıllı teknolojiler;

·        Akıllı Bisiklet Yolu (SMART Bicycle Road): Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerimize bisiklet yolu yapılacak olup, vatandaşlarımız Akıllı sistemler aracılığıyla bisiklet kiralama olanağına sahip olacaklardır.

·        Akıllı Ulaşım Sistemi: Şehir içinde trafik akışını rahatlatmak için 95 km Fiber Optik altyapısıyla Tek Noktadan Trafik Takip, Yayalara Güvenli Geçiş, Şehir Kameraları ve Trafik Bilgilendirme Sistemiuygulanmaktadır.

·        Sosyal Belediyecilik

·        Derman Kart Uygulaması: Sosyal belediyecilik kapsamındakart sistemiyledar gelirli vatandaşlarımız için anlaşmalı marketler aracılığıylasosyal yardımlar yapılmaktadır.

·        Akıllı Yaşlı Bakım Koordinasyon Merkezi Projesi: 65 yaş üstü yalnız yaşayan yaşlılarımız için kişisel bakımı, ev temizliği ve akıllı sistemlerle aracılığıyla sağlık hizmetleri verilmektedir.

·        Mobil Uygulamalar: Vatandaşlarımız Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Yedikuyular Kayak Merkezi, Kurban, Araç Takip ve Araç Talep başta olmak üzere birçok belediye hizmetlerine ve sosyal ve kültürel faaliyetlere Mobil Uygulamalar üzerinden kolayca ulaşabilecektir.

·        Kahramankart: Elektronik Ücret Toplama, Kiosk Kart Dolum Makinaları,Mobil Otobüs Takip Uygulaması, Yolcu Bilgilendirme sistemlerinden oluşmaktadır.

·        Atıkmatik-Kaskimatik: Dulkadiroğlu Belediyesi plastik, cam şişe ve gibi katı atıkları toplanmaktadır.Kaskimatik ise vatandaşların su ödeme noktalarında beklemeden hızlı ve kolayca fatura ödemelerine olanak sağlayan akıllı bir uygulama sistemidir.