Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde deprem: 15 kişi hayatını kaybetti

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Soylu, Elazığ'da 10, Malatya'da 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.


Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde deprem: 15 kişi hayatını kaybetti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ise depremin 6.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.
İçişleri Bakanı Soylu: 15 vatandaşımız hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ Valiliği'nde yaptığı açıklamada, 5'i Malatya, 10'u Elazığ'da 15 vatandaşın depremde hayatını kaybettiğini açıkladı.

Enkazdan 4 kişi sağ çıkarıldı

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binanın enkazından 2 kişi sağ çıkarıldı. Malatya'nın Doğanyol ilçesinde çöken iki katlı evin enkazından da 2 kişi kurtarıldı.

60 artçı deprem kaydedildi

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Sivrice'de 6,8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Bu depremden sonra, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 60 artçı deprem kaydedilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Çevre illerde de hissedildi

Deprem, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Mardin, Samsun, Tokat, Çorum, Mardin, Kayseri ile Suriye'nin kuzeyinde de hissedildi.

Kurum ve kuruluşlar harekete geçti

AFAD, Türk Kızılay, UMKE, itfaiye, sağlık ekipleri ve yardım malzemeleri ile bazı belediyelerin arama kurtarma ekipleri süratle bölgeye yönlendirildi.

AFAD'ın Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Batman, Bayburt, Bingöl, Bursa, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Mardin, Muş, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat ve Van il müdürlükleri, Jandarma Arama Kurtarma, Gümüşhane UMKE ile İstanbul ve Mersin itfaiyelerinden, toplamda 418 arama kurtarma personeli bölgeye sevk edildi. AFAD Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Kahramanmaraş, Mardin ve Muş lojistik depolarından bölgeye 1689 çadır, 1656 yatak ve 9 bin 200 battaniye gönderildi. (AA)