Erasmus yetişkin eğitimi açılış toplantısı

Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde hazırlanan ve AB tarafından desteklenen Online Öğrenme Yoluyla Mültecilerin Girişimcilik Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi’nin açılış toplantısı yapıldı.


Erasmus yetişkin eğitimi açılış toplantısı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan, AB destekli Online Öğrenme Yoluyla Mültecilerin Girişimcilik Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi’nin ilk toplantısı yapıldı.

Clarion Otel’de gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, büyükşehir belediyesinin sayısız proje hazırlaması ve AB’den destekler almasının önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekerek: “Erasmus + KA204 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında; şehrimizde yaşayan, geçici koruma statüsünde olan mültecilerin istihdamının insana yakışır iş anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilmesini desteklemek üzere, mülteciler iş hayatına kazandırmak için online dil eğitimi ve girişimcilik eğitimi başta olmak üzere verilen eğitimlerle iş piyasasına entegrasyonunu sağlamak amaçlanmaktadır. Bu vesile ile bu toplantının gerçekleşmesinde emek veren herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Eğitim projesi, mülteci kampında ve kamp dışında yaşayan geçici koruma altındaki Suriyelilere; iş deneyimlerinin saptanması için saha araştırması yapılacaktır. Anket çalışması yapılarak analiz raporu oluşturulması ve montörlük, bilgilendirme toplantıları, online eğitimler, dil ve girişimcilik eğitimleri, girişimciliğin teşvik edilmesine yönelik modül rehber kılavuzu hazırlanacak.

Almanya, İtalya, Yunanistan ve Norveç gibi ülkelerin de ortak olduğu projede; yetişkin eğitimi kapsamında mültecilerin iş gücü piyasasına entegrasyonuna yönelik ihtiyaçların belirlenmesi ve iş kurma kapasitelerinin, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi planlanmaktadır. Sermayesi olan ve kendi işini kurmak isteyen Suriyeli misafirler arasında girişimciliğin teşvik edilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması düşünülüyor.