Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız KSÜ’de ‘Namaz ve Ahlak’ Konferansı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Görev Bende Öğrenci Topluluğu ve Sosyal Çağrı Ekibi işbirliğiyle Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Namaz ve Ahlak’ konulu konferans düzenlendi.


Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız KSÜ’de ‘Namaz ve Ahlak’ Konferansı

KSÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferans programının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

KSÜ’de her öğrencinin alanında en iyi alması için gerekli düzenlemeleri ve takipleri büyük bir titizlikle gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Can, öğrencilere mesleki donanımlarının yanı sıra bireysel gelişimlerine önemli katkılar sağlayacak sosyal, kültürel ve manevi kazanımları da aşılamanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütünün din kisvesi altında bu milletin çocuklarını, millete düşman ettiğini hatırlatan ve yalan yanlış bilgilerle insanların inançlarına zarar verenlere karşı bilinçli olmak gerektiğinin altını çizen Rektör Can, “Bu bakımdan mesleğimizin gereklerine hâkim olduğumuz kadar, kültürümüzü, inancımızı, dinimizi de en iyi şekilde bilmemiz gerekiyor. Maneviyatımızdaki, iç dünyamızdaki düzen bizleri iş yaşamımızda da verimli ve başarılı kılacaktır.” şeklinde konuştu.

Konferansın verimli olması temennisiyle konuşmasını tamamlayan Rektör Can, programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız’a ve programın düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür etti.

Rektör Can’ın açılış konuşmalarının ardından Görev Bende Öğrenci Topluluğu ve Sosyal Çağrı Ekibinin faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Bilgilendirme sunumlarının ardından Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız ‘Namaz ve Ahlak’ konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Namazın insanın düşünce ve yaşamına katkılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız, namaz ibadetinin her anında farkında olunması gereken insanın hayatını düzene sokan önemli bir ibadet olduğunu vurguladı.

Cehaletle boğuşan bir topluluğu 23 yılda insanlığa örnek bir topluluğa dönüştüren Kur’an-ı Kerim’in bir ‘dua mecmuası’ olmadığını belirten Yıldız, “Kur’an okunmalı, anlaşılmalı ve hayata tatbik edilmelidir.” diye konuştu.

Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız konferans sunumunun ardından katılımcılar için kitaplarını imzaladı.