Mahçiçek, “Regaip Kandilimiz, Cümle Hayırlara da Vesile Olsun”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, üç ayların başlamasının ve Ramazan-ı Şerifin müjdecisi olan Regaip Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Mahçiçek mesajında, “Tüm İslâm âleminin Regaip kandilini kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.


Mahçiçek, “Regaip Kandilimiz, Cümle Hayırlara da Vesile Olsun”

“Öncelikle bu yıl da mübarek üç aylara girmiş olmanın mutluluğunu ve kudsiyyetini yaşıyoruz. Tüm İslâm âleminin, bizim için kutsal olan bu ayları en faziletli ve en güzel şekilde geçirmelerini temenni ediyorum.

İslamın güzelliğini ve evrenselliğini yaşantımızla, tarzımızla tüm dünyaya göstermeliyiz. İslam; hoşgörü, kardeşlik, birlik, yardımlaşma, paylaşma ve ilimdir. Bu faziletler doğrultusunda, dünyamızın kaosa sürüklendiği, herkesin bir diğerini ötekileştirdiği bir ortamda, tüm dünyaya da örnek olacak şekilde bir yaşam sürmemizi, kardeşlik duygularımızı tüm insanlığa yaymamızı temenni ediyorum.

Peygamber Efendimiz (SAV) duasında, “Allah’ım, Recep ve Şaban ayını bize mübârek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” diye buyuruyor. Bizler de Ramazan-ı Şerife de ulaşmanın heyecanı içerisinde, bu mübarek günlerimizi, huşu içerisinde idrak etmemizi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, Allah’ı tefekkür ettiğimiz, ‘biz’ bilinciyle yaşadığımız bir dünya özlemiyle, tüm İslâm âleminin Regaip Kandilini kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”