Elbistan Belediyesi’nden koronavirüs ile mücadelede bir ilk

Elbistan Belediyesi korona virüs tedbirleri kapsamında sağlık birimi kurdu. İlçe sağlık Müdürlüğünden görevlendirilen uzman doktor eşliğinde kurulan birim, virüs tedbirlerine karşı vatandaşları bilgilendiriyor.


Elbistan Belediyesi’nden koronavirüs ile mücadelede bir ilk

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkisini gösteren korona virüs tedbirlerini aralıksız sürdüren Elbistan Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak uzman doktorunda görev yaptığı sağlık birimi çalışmalarına başladı.

Başta insanların yoğun olarak bulunduğu marketlerde çalışmaya başlayan sağlık birimi ekipleri, hem virüse karşı halkı bilinçlendiriyor,  hem de marketlerde çalışan personelleri hijyen kuralları konusunda bilgiler veriyor.

Sağlık biriminin çalışmaları hakkında detaylı bir bilgi veren Elbistan Belediyesi, “Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılarak pandemi olarak ilan edilen ve maalesef ülkemizde de etkisini gösteren korona virüs tedbirlerimiz, ilçemizde de aralıksız devam ediliyor. Bu kapsamda önemli bir çalışmaya imza atarak belediyemizce sağlık birimi kuruldu. Bu birimin başına ilçe sağlık müdürlüğünde görevli halk sağlığı uzmanı Dr. Yusuf Kenan Boyraz getirilerek çalışmalarına başladı. İlk olarak yerelde halkı bilinçlendirecek kısa videolar hazırlanarak işe başlandı. Daha sonra ilçe genelinde insanların yoğun olarak kullandığı marketlerde bilgilendirme çalışmalarına start verdi. Marketlerde çalışan personellere ödeme esnasında sırada bekleyen vatandaşlara korunması gereken mesafeler, post cihazlarının, ödeme noktalarının sürekli temizlenmesi bilgisi verildi.

Ayrıca birçok alanda sürdürülen ilaçlama çalışmalarını da koordine edecek sağlık birimi, ilaçlanan noktaları tekrar kontrol altında tutarak virüsün önüne geçilmesi hedeflenecek. Türkiye de bir ilk olma özelliği taşıyan bu uygulama ile korona virüs ile mücadelede önemli bir yol kat edilmiş olacak” ifadelerine yer verildi.