İki Önemli Risk

Araştırmacı Gazeteci M. Serhat Topalca, “İki Önemli Risk ” Adlı köşesiyle son günlerde Kahramanmaraş’ı birinci dereceden ilgilendiren deprem ile tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’ü kaleme aldı.


İki Önemli Risk

M. Serhat Topalca, kaleme aldığı yazısında;

Yerelde Kahramanmaraş genelde ise tüm dünyayı ilgilendiren iki önemli sorundan bahsetmek istiyorum. Her iki sorun da maksimum düzeyde önlem ve tedbirlere ihtiyaç duyan, gerekli tedbirler alındığında ise çok düşük sayıda insanı etkileyecek durumlar.

Bunlardan ilki özellikle Kahramanmaraş’ın birinci dereceden etki alanında bulunduğu deprem riski. Kent yüzyıllardır bu riskle beraber yaşıyor ve daha çok uzun süre de bu riskle beraber yaşamaya devam edecek. Doğruluğu tartışmalı olsa da önceki dönemlerde Kahramanmaraş depremle yüzleşmiş ve çok ağır bedeller ödemek zorunda kalmış. Rivayetler o boyutlarda konuşuluyor ki kentin tamamen yok olduğu söyleniyor. Evet, geçmiş zamanlarda yaşananlar ister rivayet olsun, ister söylenti isterse gerçek şu an içinde bulunduğumuz realiteyi hiçbir şekilde değiştirmez. O da bizim deprem gerçeğiyle yüzyüze olduğumuzdur.

KÖŞENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN