Genişleyen Caddedeki ağaçlar parklara taşınıyor

Elbistan Belediyesi, Hacı Esat Efendi Caddesi’nde başlattığı yol ve kaldırım çalışmaları kapsamında ağaç sökme makinesi ile sökülen ağaçları, yeni yapılan oyun grubu parklarına taşıyor.


Genişleyen Caddedeki ağaçlar parklara taşınıyor

Saraykent Mahallesi’ni çarşı merkezine bağlayan ve yoğun trafiğin yaşandığı Hacı Esat Efendi Caddesi’nde yol genişletme çalışması yapan Elbistan Belediyesi ekipleri, yol içerisinde kalan ağaçları, ağaç sökme makinesi parklara taşıyor.

Yapılan tüm çalışmalarda çevreye karşı duyarlı davranıldığı belirtilen açıklamada, “Belediyemiz Fen işleri Müdürlüğü ile Park Bahçe Müdürlüğü ortaklığında Hacı Esat Efendi Caddesi’nde yürütülen yol genişletme çalışmaları esnasında kaldırım üzerinde bulunan ağaçlar, yol içerisinde kalmıştır. Her çalışmamızda olduğu gibi bunda da çevreye olan hassasiyetimizi korumak adına bu ağaçları mevsiminde uygunluğu düşünülerek ağaç sökme makinemiz ile oyun grubu yapılan parklarımıza taşıyoruz. Taşınan her bir ağaç günlük olarak sulanıyor ve bakımı yapılarak takip ediliyor. Şu ana kadar taşınan bütün ağaçlarımız tekrar yeşermeye başlamıştır. Ülkemizde görülen korona virüs sebebi ile evde kalan çocuklarımız, tekrar parklar ile buluştuğunda daha yeşil ve ağaçlandırılmış parklar ile buluşacaktır” ifadeleri kullanıldı.