Elbistan Belediyesi’nden Trafik Işıkları ile 'Evde Kal' Uyarısı

Elbistan Belediyesi Korona virüs tehlikesine karşı duyarlılığı arttırmak için trafik ışık sinyalizasyon sistemiyle vatandaşlara ‘Evde kal’ çağrısı yaptı.


Elbistan Belediyesi’nden Trafik Işıkları ile 'Evde Kal' Uyarısı

Korona virüs salgınına karşı halktaki bilinç ve farkındalık düzeyini arttırmak ve genelde alınan tedbirleri yerele en iyi şekilde yayabilmek amacıyla her türlü tedbiri almaya devam eden Elbistan Belediyesi, trafik ışıklarında bekleyen araç sürücülerine sinyalizasyon sistemiyle ‘Evde kal’ uyarısı yapıyor.

Elbistan Belediyesi, Çin’den yayılarak tüm dünyada etkisini gösteren korona virüse karşı alınan tedbirlerin yerelde etkin yansıtılması için büyük bir çaba harcıyor. Bu kapsamda ilçe genelinde bulunan trafik ışıklarında vatandaşlara evde kalmaları çağrısı yapılıyor. Işıklara yerleştirilen sinyalizasyon sistemi ile kırmızı ışıkta ‘evde kal’, sarı ışıkta Elbistan şivesinin ön plana çıktığı ‘neş görüyon’, yeşil ışıkta ise ‘eve git’ yazıları dikkat çekiyor. Çalışmalar hakkında Elbistan Belediyesi yapılan açıklamada, “Korona virüs tedbirlerimizi her alanda hayata yayıyoruz. Bu amaçla vatandaşlarımızın dikkatini çekmek ve evde kalmalarını sağlayabilmek için trafik ışıklarında evde kal, Elbistan dilinde çokca yer alan neş görüyon ve eve git gibi yazılar yazdık. Vatandaşlarımızdan isteğimiz bu virüse karşı en önemli önlem evde kalmalarıdır. Hayat eve sığar evde kalın diyoruz”

Vatandaşların dikkatini çeken çağrı halkın ilgi odağı haline gelirken, Elbistan Belediyesi’nin Korona virüs ile mücadelede yaptığı titiz çalışmalardan dolayı da teşekkür ettiler. Sürücüler ise yazının dikkatini çektiklerini ifade ederek vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamaları gerektiğini söyledi.