Kahramanmaraş’ta korona tedbirlerine uymayan 61 kişiye ceza yazıldı!

Kahramanmaraş'ta il Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tedbirlere uymayan 61 kişiye toplam 23 bin 912 lira ceza yazdı.


Kahramanmaraş’ta korona tedbirlerine uymayan 61 kişiye ceza yazıldı!

Çin'de ortaya çıkarak bütün Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid 19) salgınının ülkemizde kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığına olumsuz etkilerini azaltmak, hastalığın yayılmasını önlemek, vatandaşlarımızın sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek, salgında en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla gerekli tedbirler alınıyor.

Yine Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzeni korumak amacıyla bir takım ek tedbirlerin alınmaya devam edildi.

KİMLER DIŞARDA OLMAMASI GEREKLİ

    İdari İzinli Sayılan Kamu Personeli (Hamile, Kronik Hastalığı olanlar vb.)

    Öğrenciler

    İdari İzinli Sayılan Öğretmenler

    65 Yaş Üstü İnsanlar

    Kronik Hastalığı olan İnsanlar

    Sebepsiz (keyfi) Dışarda Dolaşan

    Özel Sektörde İşletmesinden İzin Almış Personel

    Temel ihtiyacı dışında dışarı çıkanlar (Kıyafet, Mobilya vb. Alışverişi Bahane edenler)

Hakkında 1593 sayılı Hıfzısıhha kanununun ilgili maddesinden idari para cezası yazılıyor. 

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilgili maddelerde durumu sıralananan, sokağa çıkması kısıtlanan, her ne şekilde olursa olsun sosyal mesafeye uymayan, yanyana mesafe kurallarına uymadan hakeret eden, başı boş dolaşan, parklarda amaçsızca oturan, belli bir işi olmaksızın toplu halde sohbet eden, amaçsızca bekleyen kişilere ceza yazıyor. Polis ekipleri 61 kisiye 392'şer TL ceza tatbik etti. Tüm uyarılara rağmen kurallara uymayanlara daha ağır para cezaları tatbik edileceği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde denetimler daha da sıklaşacak.