Kıbrıs’ta mahsur kalan 500 tarım işçisine Güvenç’ten müjde

Celalettin Güvenç, 200’ü Kahramanmaraşlı 500 tarım işçisinin Kıbrıs’tan Türkiye’ye gelmesine vesile oldu.


Kıbrıs’ta mahsur kalan 500 tarım işçisine Güvenç’ten müjde

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’ye uçak ve gemi seferlerinin sınırlı yapılmasından dolayı Kuzey Kıbrıs’ta mahsur kalan 200’ü Kahramanmaraşlı, 500 tarım işçisinin yardım çağrısı üzerine harekete geçen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, konuyu Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’a iletti. Dış İşleri Bakanlığı’nın operasyonuyla Türkiye’ye getirilen 500 tarım işçisinin ailelerine müjdeyi ise Güvenç verdi.

Yeni tip koronavirüs salgını öncesinden çoğunlukla Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Çağlayancerit ilçeleriyle, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden özellikle narenciye toplama gibi tarım alanında çalışmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) giden tarım işçileri, işlerinin bitmesine rağmen uzun süredir memleketlerine gelemiyordu.

TARIM İŞÇİLERİ GÜVENÇ’E ULAŞARAK YARDIM İSTEDİ

Koronavirüs salgını tedbirleriyle birlikte Türkiye’ye uçak ve gemi seferlerinin durdurulması sebebiyle memleketlerine dönemeyen tarım işçileri, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’e ulaşarak, yardım talebinde bulundu. Hızlı bir şekilde durumu Dış İşleri Bakanlığı ile paylaşan Güvenç, Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ile görüştü. Kıran’ın talimatlarının ardından 200’ü Kahramanmaraşlı 500 tarım işçisi Dış İşleri Bakanlığı’nın başarılı operasyonuyla Türkiye’ye getirildi. Kahramanmaraşlı 200 işçinin çoğunluğunun Çağlayancerit ve Pazarcık nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilirken, Türkiye’ye getirilen toplam 500 tarım işçisinin Adıyaman’da karantina altına alındığı öğrenildi. Tarım işçileri karantina sürecinin ardından uzun süre sonra ailelerine kavuşacakları günü beklemeye başladı.

GÜVENÇ’TAN DIŞ İŞLERİ BAKAN YARDIMCISINA TEŞEKÜR

Tarım işçilerinin Türkiye’ye operasyonla getirildiğinin müjdesini sosyal medya hesabından veren TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç,  Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’e teşekkür ederek, “Günü güzel bir haberle taçlandıralım: Kuzey Kıbrıs’taki tarım işçilerimizden 200’ü hemşehrim olmak üzere 500 vatandaşımız şu an deniz yoluyla ülkemize geliyor. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere operasyonu büyük bir ilgi, sabır ve dikkatle yürüten Dış İşleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran’a işçilerimiz, aileleri ve şahsım adına binlerce teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.