Büyükşehir'den Çocuk Kütüphanesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Necip Fazıl Kültür Merkezi arka kısmında devam eden yıkım çalışmalarını yerinde inceleyerek bölgeye bütüncül bir kültür merkezi kazandıracaklarını söyledi.


Büyükşehir'den Çocuk Kütüphanesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi civarında bulunan atıl alanların yeniden projelendirerek hem bir çocuk kütüphanesi hem de bütüncül bir kültür merkezi oluşturacaklarını söyledi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi arka kısmında bulunan alanı, Hz. Yunus Camii yanındaki alanla birleştirerek yeni bir meydan düzenlemesi yapacaklarına dikkat çeken Başkan Güngör: “Necip Fazıl Kültür Merkezimiz özellikle gençlerimiz tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Burada gençlerle yaptığımız istişarelerde gençlerimiz bizden daha fazla mekan istemişlerdi. Arka tarafta atıl vaziyette bulunan anfi tiyatronun yıkımının ardından eskiden TEMA binası olarak kullanılan alanı da buraya katarak öncelikle bir ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize hitap edecek bir çocuk kütüphanesi oluşturacağız. Geri kalan alanı da Hz. Yunus Camii civarındaki alanla birleştirerek, oturma mekanları, konferans salonları, kütüphane ve kafeteryası ile bütüncül bir kültür merkezi oluşturacağız. Çalışmalarımıza başladık. Bir yıl gibi bir süre içerisinde bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Başkan Güngör burada yaptığı incelemelerin ardından bölgede esnafları da ziyaret ederek bölgede yapılacak çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı.

nfk (1)

nfk (2)

nfk (3)

nfk (4)

nfk (5)

nfk (6)

nfk (7)

nfk (8)

nfk (9)

nfk (10)

nfk (11)

nfk (12)

ziyaret (1)

ziyaret (2)

ziyaret (3)

ziyaret (4)

ziyaret (5)

ziyaret (6)

ziyaret (7)