Kahramanmaraş Bakırcılığına Vefa

Vefa Bakırcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hacı İspir, 2019 yılında kurduğu işletmesini kısa sürede geliştirerek, ürünlerini ihraç eden önemli bir sanayi kuruluşu haline getirdi.


Kahramanmaraş Bakırcılığına Vefa

1990’lı yılların başında çırak olarak girdiği sektörde yaklaşık 30 yıl sonra işveren olarak önemli katma değer üretmeye başladı. 30 metre kare alanda 3 arkadaşıyla el emeği bakır eşya üretimine başlayan Hacı İspir, şu anda yaklaşık 300 metre kare alanda hizmet veriyor.

Sektörün içinde küçük yaşlardan itibaren yetişmeye başlayan Hacı İspir, ilerleyen dönemlerde daha büyük bir işletme olarak önemli bir istihdam alanı oluşturmayı hedefliyor.

WhatsApp Image 2020 05 20 at 15.24.46

Kahramanmaraş ekonomisine olduğu gibi ülke ekonomisine de katkı sunan Vefa Bakırcılık, el emeği olarak üretilen bakır mutfak ve süs eşyalarıyla da ülkenin tanıtımına katkı sunuyor.

Bakırcılıkta Türkiye’nin lider ili olan Kahramanmaraş’ta Vefa Bakırcılık, el emeği ürünlerle önemli markalara da satış yapıyor. Ustaların özellikle alın teri ve el emeğini kattığı kaliteli bakır eşyalar yurt içi ve yurt dışında hem mutfakları hem de evlerin salonlarını süslüyor.

İşletme sahibi Hacı İspir: “Bizim amacımız Kahramanmaraş’ı ve Kahramanmaraş bakırcılığını dünyaya tanıtmak.” dedi.

WhatsApp Image 2020 05 20 at 15.24.47 (1)

Özellikle Türkiye’nin her tarafında Vefa Bakırcılık ürünlerine müşterilerin kolaylıkla erişebileceğine vurgu yapan İspir şunları ifade etti: “İstanbul, Karadeniz Bölgesine, Doğu Anadolu Bölgesine ve Batıya servislerimizle Türkiye’nin her tarafında Vefa Bakırcılık ürünleri bütün AVM’lerde mevcuttur. Yurt dışında da Arap ülkelerinin birçoğuna satış yapıyoruz. Mısır’dan tutun Irak, Bahreyn, Katar, Dubai gibi ülkelere ürünlerimizi satıyor. Avrupa ülkelerinden Almanya, İngiltere olmak üzere birçok ülkeye ve Amerika’da ürünlerimizi pazarlıyoruz. Şu anda ihracatçılar birliğine kayıt olduk, bayramdan sonra kendi ihracatımızı yapacağız.”

WhatsApp Image 2020 05 20 at 15.24.47 (2)

Kahramanmaraş’ta bakır ürünlerinin el işçiliğiyle yapıldığını ve otomasyon üretim olmadığını belirten İspir, Çin’in zarar veremediği ender meslek dallarından biri olduğuna dikkat çekti.

Kendi iş yerini açtıktan sonra kısa sürede büyümelerinin sebeplerine değinen İspir şunları söyledi: “Her başarılı erkeğin arkasında bir bayan vardır denir, eşim hep arkamda olmuştur. Ben ne karar verdiysem kesinlikle doğrudur diye tasdik etmiştir. Önce Allah’ın yardımıyla, ailemden güç alarak cesaret isteyen ticaret hayatında başarılı olduk.” (MEHMET SERHAT TOPALCA)

WhatsApp Image 2020 05 20 at 15.24.47