Muslera'ya her gün kelle paça çorbası

Abdürrahim Albayrak, Çaykur Rizespor maçında yaşadığı sakatlığın ardından ameliyat olan Fernando Muslera için seferber oldu.


Muslera'ya her gün kelle paça çorbası

Yaş gününde kaval kemiği ameliyatı olan Muslera evine gönderildi… hastanede Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan, Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na kadar herkesin tek tek ziyaret ettiği Uruguaylı kaleci evine döndüğünde ilk ziyaretçisi ise Abdürrahim Albayrak oldu.

Muslera’nın kapısına kelle paça çorbasıyla dayanan Albayrak, her gün Uruguaylı kaleciye kele paça çorbası göndermesi için bir restoranla da anlaştı. Bu arada Muslera’yı ameliyat eden doktor ile Uruguay Milli Takımı’nın doktorunun da kelle paça çorbasını önerdiği bildirildi.

Muslera Kemik kaynaması sürecinde her öğünde mutlaka sıcak çorba içecek. Kelle paça tavsiye edildi. Çünkü içinde bol miktarda kollajen proteini ve kalsiyum var. Elmada yüksek miktarda A, B6, C, E, K vitaminleri olduğu için her öğünde yiyecek. Bunların yanı sıra balık yağı, havuç ve domates öğünlerine eklenecek. Likopen, maydanoz, yabanmersini, siyah çay, kakao da iyileşme sürecinde yer alacak. Kemik sağlığı için koyu yapraklı yeşillikler, tohumlar, fındık, fasülye tüketecek. Tuz ve çok fazla proteinden kaçınacak. (fotospor)