Zıba: “Verilen sözler tutulsun”

Yeniden Refah Partisi Dulkadiroğlu İlçe başkanlığı bir türlü yapılamayan Çağlayancerit ve Doğukent arasındaki alternatif yol projesinin yapılmasını istiyor.


Zıba: “Verilen sözler tutulsun”

Yeniden Refah Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı adına Siyasi İşler Başkanı Hakan Zıba, yaptığı yazılı açıklamada Kahramanmaraş'ta yıllardır dile getirilen Çağlayancerit ile Doğukent arasındaki alternatif yol projesinin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

Zıba yaptığı açıklamada, "Çağlayancerit'i Doğukent üzerinden Kahramanmaraş'a bağlayacak olan alternatif yolun projesi onlarca yıldır dillendiriliyor. Ak partili milletvekilleri bu projenin yapılmaya başladığını gerek Dulkadiroğlulu vatandaşlara gerek Çağlayanceritli vatandaşlara duyurup bunu seçim malzemesi olarak kullanmışlardır. Verilen sözlerin üzerinden yıllar geçti ancak bir arpa boyu yol alınamadı. Bu halka verilen sözler tutulsun. 63 kilometrelik bu alternatif yolun her iki ilçeyede büyük faydası olacak. "dedi.

AK Parti Kahramanmaraş milletvekili İmran Kılıç'ın  8 Eylül 2017 tarihinde yaptığı açıklamayı hatırlatan Zıba," Yolun  Projesi tamamlandı' diye reklam yapan vekil: 'Bu yolun Projesi tamamlandı ve İhale aşamasındadır özellikle ilk 20 kilometresi olmazsa olmaz diyebileceğimiz bir konumdadır. Kahramanmaraş havaalanı kavşağından doğukent'e Oradan da Ayvalı Barajı ne kadar olan bir bölüm için bir projemiz var. Bu yolun çift gidiş geliş şeklinde yapılması ilimiz açısından da şehrimizin soğusun gelişimi açısından da çok önemlidir.

Bu yol daha sonra çağlayancerit'te bağlanacaktır' diye bu halka söz vermişti. "ifadelerini kullandı.

Partisi adına yaptığı açıklamada reklamın yapıldığını ancak yolun yapılmadığını vurgulayan Zıba, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: " Dulkadiroğlu Çağlayancerit arasındaki alternatif yol üzerinde oturan tüm Mahalle sakinlerinin bu yol için sabırsızlandığını yakınen biliyor ve takip ediyoruz. Tek temennimiz bölge halkına verilen bu sözlerin tutulmasıdır.

Bu yolun yapılması ile bu işten istifade edecek; beşenli, İbolar obası, Küçüknacar, Kuzucak, Bulanık, Peynirderesi, Yusufhacılı, Dereköy, Boylu, Başdevrişli, Kemallı, Yenipınar, Hacı Eyüplü, Bahçeli ve Kılağlı mahallelerimiz rahatlayacak.

Yol medeniyettir. Bu proje bir anca bitirilmeli ve vatandaşın hizmetine sunulmalıdır.

Bu yolun bitirilmemesi ve yetersiz olması bölgede yaşayan vatandaşlarıda rahatsız etmektedir.

Çağlayancerit - Dulkadiroğlu güzergahı için yetersiz olan bu yolda her hafta ölümlü kazaların yaşandığını hepimiz biliyoruz. Pandemi sürecinde ve yaz aylarında bölgede bulunan bağevleriyle nedeniyle özellikle haftasonları bağevlerine ulaşımda büyük sorunlar yaşanıyor.

İnsanlar bu yolda maddi manevi zarar görüyor. Çalışmanın yapılmaması nedeniyle onarılamaz hasarlara ve  yeri dolduralamaz can kayıpları yaşanıyor.

Bölge halkı artık her gün kaza görmekten bıktı. Kaza yapan kardeşlerimize geçmiş olsun diyor, yaralılarımıza Allah'tan şifa diliyorum. Artık yetim öksüz Doğu köylerimize Allah rızası için bakalım. Doğu kentten cerit'e kadar günde en az 10 kaza oluyor. Allah'tan korkun!

45 Milyona belediyenin duvarını ihale yapacağınıza insanlara faydalı işler yapın!

Refah içinde, medeniyetin nimetlerinden faydalanmak bu bölge halkının en büyük hakkıdır.

Doğudan gelen trafik yoğunluğunun bu yolla rahatlayacağı ortada, yetkililer verilen sözlerin yerine getirilmesi için herhangi bir çalışma yapmıyor.

Biz Yeniden Refah Partisi olarak vatandaşımızın daima yanındayız ve vatandaşlarımızın bu taleplerini dile getirmek zorundayız.

Şehrimizde sözde Ulaştırma Çalıştayları yapıldı. Bu çalıştayda 'il ilçe ve belediye ve tüm kadromuzla bu yolun peşindeyiz' diyen iktidar partisinden bu güne kadar herhangi bir adım atıldığını görmedik.

Yıllardır bu yolu seçim malzemesi yapan iktidar partisinin artık vatandaşı 'proje, ihale, kamulaştırma' gibi cümlelerle oyalanmaması gerek.

Vatandaş sahada çalışma görmek istiyor, yol istiyor bu istek bu arzu yerine getirilmelidir.

Yeniden Refah Partisi Dulkadiroğlu İlçe başkanlığı olarak bölgede yaşanan tüm sorunları dile getirmeye devam edeceğiz."