Şeker Hastalığını Önleyen Mucize Besin

Yemeklerimizi lezzetli yapan baharatların kan şekerine iyi geldiğini biliyor muydunuz? Bu baharatlardan kimyon şeker hastalığını önleme de oldukça önemlidir. Kimyonun faydaları nelerdir? Nasıl tüketilmesi gereklidir?


Şeker Hastalığını Önleyen Mucize Besin

Mutfaklarımızın köşesinde duran ve yemeklerimizi hem sağlıklı hem de lezzetli yapan baharatlardır. Özellikle yemeklerde kullanılan kimyon, sadece yemeklerimiz için lezzet kaynağı olmakla kalmıyor, şeker hastalığını önleme konusunda çok iyi bir iş çıkarıyor.

KİMYONUN FAYDALARI NELERDİR?

Kimyon, antioksidan özelliği ile karışımıza çıkar. Kendine özel bir tadı ve kokusu vardır. Çok eskilerden beri kullanılan bu baharat Avrupa' da sevginin ve sadakatin sembolü olarak kabul edilmiş. Kimyonu en çok çorbalarımızda, et, tavuk ve balık yemeklerimizde kullanırız.

Kimyon içerisindeki biyolojik aktif bileşen olan kumin aldehit ile diyabet oluşumunda rol alan enzimleri inhibe ederek vücutta insülin üretimini sağlayan pankreastaki beta hücrelerini korur, insülin düzeyin artmasını sağlar. Bu İşlevi ile glikoz seviyesini kontrol altına alır. Aynı zamanda kolesterolü korumada oldukça faydalı bir baharattır. Yapılan araştırmada 88 kadının yoğurdun üzerine ekledikleri kimyonu tükettiklerinde üç aylık süre içerisinde hem LDL'yi düşürdüğü hem de iyi kolesterol olan HDL seviyelerini yükselttiği ortaya çıkmıştır.

Kimyon aynı zamanda cilt ve saç sağlığına oldukça faydalıdır. İçerisinde A, B, C, E Vitaminlerini ve çinko, selenyum içeren kimyon, cildin ve saçın parlamasına yardımcı olur. Aynı zamanda sindirim de yaşanan problemlere oldukça iyi gelen kimyon vücuttaki ödemi atmanızda yardımcı olurken gaz problemlerini de geçirmektedir.