Müjgan Hoca'dan sporseverlere mesaj: Salona değil, hocaya gidin

Kahramanmaraş’ın ezber bozan hocası olan ve kendisini ‘spora harcanmış bir ömür’ olarak adlandıran 31 yıllık sporcu Müjgan Paçacı namı diğer ‘Best Of Müjgan’ Kahramanmaraş’ta ve Türkiye’de sayıları sürekli artan ve merdiven altı antrenörlük yapan spor salonu hocalarına meydan okudu ve kaçak hocaları tercih etmeden önce sporseverlere mesaj yolladı: Salona değil, hocaya gidin..


Müjgan Hoca'dan sporseverlere mesaj: Salona değil, hocaya gidin

Kahramanmaraş’ın açık ara en başarılı spor salonu hocası olan ve zayıflattığı veya fit bir vücuda kavuşturduğu öğrencileriyle takdirleri toplayan ve herkesin saygısını kazanan Müjgan Paçacı, Kahramanmaraş’ta adeta bakkal dükkanı gibi her yerde açılmaya başlanan ve merdiven altı hocaların antrenörlük yaptığı spor salonlarının denetlenmesi gerektiğini ifade etti.

1

Sporcu sağlığı için bu denetimlerin önemli olduğunu dile getiren Paçacı, “Kahramanmaraş’ta son yıllarda artan spor salonlarının denetiminin yapılması gerekli. Yani yetkisi olmayan kişiler artık spor salonlarında antrenör olarak vatandaşlara sporu öğretmeye başladı. Kahramanmaraş’ta böyle merdiven altı spor salonlarını denetimlerinin ilk aşamaları yapıldı, ancak ikinci aşama gelmedi. Hatta ben bunun için bir kampanya başlattım, imza topladım ve bu konuda elimde 2 bin tane imza var. Bana denetimlerin yeniden başlandığı söylendi ve şu an beklemedeyim. Eğer bunun için çözüm bulunamazsa CİMER’e başvuracağım” dedi.

2

“RUHSAT ALINARAK AÇILIYOR

Sporu asla ticaret olarak görmediğini söyleyen başarılı antrenör, “Bu tür denetimleri Spor İl Müdürlüğü yapıyor ama bu iş sadece spor müdürlüğü ile bitmiyor. O yüzden denetimler yarım kalıyor. Yani topu sadece spor müdürlüğüne atmak da yanlış olacak. Şimdi bir spor salonu açmak için öncelikle spor müdürlüğünün onay vermesi lazım. Ama burada öncelikler karıştırılmış. Şahıs gidiyor belediyeden ruhsat alıyor, ruhsatı aldığı andan itibaren salonu açabiliyor. Oysa belediyeden alınacak ruhsat ile açılamamalı bu salonlar. En az ikinci kademe antrenör olmak lazım ve bu diploma yoksa ruhsat hiçbir şekilde verilmemeli. Burada ilk aşama spor müdürlüğü, ikinci aşama ise belediye olması lazım” diye konuştu.

3

“ANTRENÖRLÜK DİPLOMASI OLAN 3-5 KİŞİ VAR”

Diğer Büyükşehirlerde denetimlerin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ancak bu durumun Kahramanmaraş’ta tam tersi olduğunu aktaran antrenör Müjgan Paçacı, şunları dile getirdi: “Diğer büyükşehirlerde bu durum böyle değil. Denetimlerin olmadığı tek yer Kahramanmaraş. Çalıştırılan elemanların en az ikinci kademe antrenör olması lazım. Bizim burada salon sahibinin antrenör diploması yok ki, çalışanlarının olsun. Hatta diplomayı geçtim, lisanslı sporcu bile değiller.

4

BESYO’da okuyan öğrencilerin bazı durumlarda staj görmesi gerekiyor, Kahramanmaraş’ta staj görecekleri tek adres benim. Çünkü o yeterlilik belgesine sahip olan kişi benim. Kahramanmaraş’ta antrenörlük diploması olan kim var ki? Sadece 3-5 kişi. Bir de herkes halinden memnun aslında ve ortadaki pastayı paylaşmışlar. Şimdi benim çok sorun yaşamamın sebebi de bu. Bana söylenen şey şu: Ortada bir pasta vardı ve hepimiz bunu paylaştık. Böylece hepimiz sustuk! Bana göre o pastayı hak eden alsın ve işi bilen yapsın.

5

Çaycılık yapan bir insan gitmiş spor salonu açmış. Kişi salona gittiğinde ilk makinelere değil de hocaya bakmayı öğrenirse bu düzen değişir. Sen salona gittiğinde ilk baktığın şey makineler olursa, her yerde salonlar artacak. Yani millet bakkal dükkanı açar gibi spor salonu açıyor. Spor salonları basit bir şey değildir. Buralar sağlıklı yaşam merkezleridir. İnsanlar rast gele bir salona gittiğinde kendini sakatlayıp çıkacak ve hiçbir fayda göremeyecek. Fayda görmesi için ona bilinçli birisinin spor yaptırması gerekir.

6

7

8

9

10

11