CHP'li Böke'nin tehditlerine Mahir Ünal'dan sert tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nde gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Ünal, CHP'li Böke'nin tehditleriyle ilgili, "Bunlar bilinçaltının dışa vurumu. Sonra da kalkıyorlar demokrasiden, insan haklarından, özgürlükten bahsediyorlar. İktidara geldiklerinde ne yaptıklarını, nasıl bir akılla hareket ettiklerini çok iyi biliyoruz" dedi.


CHP'li Böke'nin tehditlerine Mahir Ünal'dan sert tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nde gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

MACRON'UN TÜRKİYE'YE YÖNELİK SALDIRILARI

Macron'un hem kendi kişisel özellikleri çerçevesinde meseleye bakmak lazım. Macron'un son dönemde literatüre kazandırılan ve Macron'un iktidara gelme biçimi üzerinden yeni kavramlar var. Mesela Macronizm dediğimiz. Hiç hesapta yokken ortaya çıkarılan, altı doldurulmaya çalışılan; bu biraz da dünyanın şu anda yaşadığı liderlik sorunuyla da ilgili. Dünya çok ciddi liderlik sorunu yaşıyor.

Yöneticiler yazılı kuralları hayata geçirirler. Yöneticiler kaosu değil düzeni yönetirler. Liderler ise kaosu, değişimi yönetirler. İstisnai durumlarda risk alan kişilerdir. Bu yönden bakınca Avrupa'da çok ciddi liderlik krizi var.

TÜRKİYE ETKİ ALANINI GENİŞLETİYOR

Biden vaat olarak neyi sunuyor: Recep Tayyip Erdoğan. Macron Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteriyor. Trump kimi konuşuyor? Recep Tayyip Erdoğan'ı. Ve diyor ki: Bu geçiş süreçlerinde, krizlerin yaşandığı bir dönemde Amerika'nın başında zeki bir insanın olması gerekiyor, eğer olmazsa zehir gibi zekaya sahip Şi, Putin, Erdoğan'la nasıl başa çıkacak? Bu durum neyi gösteriyor: Türkiye'nin küresel güç olma yolunda attığı adımların aslında nasıl etkisi olduğunu. Türkiye şu an ciddi anlamda bütün dünyada taşlar yerinden oynarken, Türkiye hem etki hem ilgi alanını genişletiyor. Etki alanını genişletirken, başkasının etki alanını daraltıyorsunuz. Birilerinin ayağına basınca ses çıkıyor.

"TÜRKİYE'Yİ DENİZDEN KUŞATMAK İSTİYORLAR"

Doğu Akdeniz'deki krizi kim çıkardı? 2009'da İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bölgede bulduğu doğal gaz kaynakları ve onun üzerine yaptıkları anlaşma var. Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi denizden kuşatmak ve Türkiye'nin haklarını yok saymak istiyorlar. Biz burada hakkımız olmayan bir şeyi istemiyoruz, kıta sahanlığımızı koruyoruz.

SELİN SAYEK BÖKE'NİN TEHDİT DOLU SÖZLERİ

Bunlar bilinçaltının dışa vurumu. Diyor ki: İktidara geldiğimizde el koyacağız. Sonra da kalkıyorlar demokrasiden, insan haklarından, özgürlükten bahsediyorlar. Bunların demokrasi, insan hakları dedikleri şey ne biliyor musunuz? Eski CIA Başkanı diyor ki biz devlet adamlarının iyi olmasıyla değil, bizim adamımız olmasıyla ilgileniriz. Mısır'da yapılanlara bugüne kadar niye hiç ses çıkarmadılar? Kaşıkçı cinayetine niye ses çıkarmadılar. Tıpkı dostları gibi bunlar da demokrasiyi, ifade özgürlüğünü aslında değişimin altyapısında meşruiyet zemini olarak oluşturuyorlar. Yoksa bunlar iktidara geldiklerinde ne yaptıklarını, nasıl bir akılla hareket ettiklerini çok iyi biliyoruz. (KAYNAK: HABER7)