Kahramanmaraş Tekstil makineleri fuarı kapılarını açıyor

Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı (KTM) 24 Eylül Perşembe günü kapılarını ziyaretçilerine açıyor.


Kahramanmaraş Tekstil makineleri fuarı kapılarını açıyor

Yoğun kovid-19 tedbirlerinin alındığı KTM Fuarı KAFUM Fuar merkezinde kapılarını açıyor. Tekstil sektörü, Kahramanmaraş ekonomisinde öne çıkan en önemli sektörlerden biri olmaya devam ediyor. Özellikle teknoloji ve kalitede yakalanan ivme ile Türkiye standartlarının üstüne çıkan sektör, dünya tekstil pazarları ile rahatça rekabet edebilecek seviyeye ulaşmış durumda.

Uluslararası bir hammadde merkezi haline gelen kent, bölgesinde ve ülke çapında yüksek döviz girdisi sağlıyor. Akdeniz Bölgesinin doğusunda verimli topraklar üzerinde yer alan Kahramanmaraş, Türkiye iplik üretiminin %27’si, dokuma kumaş üretiminin ise %8’ini gerçekleştiriyor.

WhatsApp Image 2020 09 23 at 13.13.41

Tekstilde yeniliklerin merkezi Kahramanmaraş’ta teknolojinin son ürünleri bu fuarda firma yetkililerini buluşturacak.

Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan ECR Fuarcılık firma ortağı Ümit Vural: “ECR  Fuarcılık olarak tüm sağlık tedbirlerini en üst düzeyde alarak paydaşlarımızın güvenli bir fuar geçirmesi için çalışmalarımızı tamamladık.

WhatsApp Image 2020 09 23 at 13.13.42 (1)

Tüm katılımcı ve ziyaretçilerimizin sağlığını önemsiyoruz. Bu kapsamda çok önemli tedbirleri aldık. Yeni normalin ilk Tekstil makine fuarı olması hasebiyle birazda özerimizde sektöre örnek olma baskısını hissediyoruz. Bu kapsamda almamız gereken tedbirleri kusursuz bir şekilde organize ettik. Sağlık bakanlığı yönergelerine uygun olarak hayata geçirilecek olan bütün önlemler sağlıklı bir fuar geçirilmesini sağlamaya yönelik.

WhatsApp Image 2020 09 23 at 13.13.42

Perşembe günü açılışını gerçekleştireceğimiz KTM2020 fuarına tüm paydaşlarımızın HES kodu kontrolleri yapılarak fuar alanına alınması ile başlayacak tedbirler zinciri fuarın sağlıklı bir şekilde sona erdirilmesine kadar devam edecek. Fuarda içinde bulunduğumuz pandemi koşullarına uygun olarak sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde gerekli tedbirler alınacak. Fuar sırasında Müşterileri ile açık havada toplantısını yapmak isteyen fuar katılımcısı firmalara Fuar alanı girişinde bulunan alanlarda kurulacak olan güneş ve yağmur koruyuculu toplantı noktalarında güvenle toplantılarını gerçekleştirebilecekler.

WhatsApp Image 2020 09 23 at 13.13.43 (1)

Covid-19 tedbirleri kapsamında katılımcı ve misafirlerin salgından etkilenmesini önlemek için şu tedbirler alınacak:

• Giriş kapısında ateş ölçümü yapılması için el tipi ateş ölçer bulundurulacak, alan girişine termal kamera yerleştirilecek, giriş ve çıkış alanlarını farklı kapılardan gerçekleştirilerek sosyal mesafe işaretlemeleri konulacak.

• Alan girişinde yer alan dezenfektasyon kabinleri ile bulutlama sistemi kullanılarak misafirlerin kabin içerisinde solüsyon ile hızlı ve standartlara uygun şekilde dezenfekte olarak girmeleri sağlanacak.

• Fuar alanında katılımcılar, görevliler ve ziyaretçiler dâhil kişi sayısı her on (10) metrekareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırılacak.

• Fuar alanı içerisinde sosyal mesafenin gözetilmesini hatırlatıcı işaretlemeler yapılacak.

• Fuar alanı düzenli olarak dezenfekte edilecek, temizlik elektrikli süpürgelerle yapılacak ve işçilerin maske ve eldivenlerle çalışması temin edilecek.

• Kafum fuar salonuna kurulan özel sistemle 8 farklı ünite yardımı ile sürekli % 100 taze hava verilecek.

• Kapı girişinden başlayarak Fuar alanındaki Tüm koridorlarda 10m aralıklarla ve Wc’lerde dezenfektan üniteleri ve sosyal mesafe işaretlemeleri bulundurulacak

WhatsApp Image 2020 09 23 at 13.13.43

• 15.000 adet CE onaylı full ultrasonik maske ziyaretçilere kayıt esnasında dağıtılmak üzere kayıt biriminde bulundurulacak.

• Stant görevlilerine ve çalışanlara şeffaf eldiven ve el dezenfektanı dağıtılacak.

• Fuar alanına bilgilendirme ve dezenfektasyon standları kurulacak, gerekli yerlerde kullanmak üzere el tipi ateş ölçer temin edilecektir.

• CE belgeli dezenfektan makinesi ile fuar alanı sisleme ile uygun aralıklarla dezenfekte edilecek.

• Fuar alanındaki koridor ve Stand aralıkları 4m,5m ve 6 metre olarak planlanarak

• Standların ve stand ziyaretçilerinin birbirine temasının önüne geçilecek.

• Müşterileri ile açık havada toplantısını yapmak isteyen fuar katılımcısı firmalara Fuar alanı girişinde bulunan alanlarda kurulacak olan güneş ve yağmur koruyuculu toplantı noktalarında güvenle toplantılarını yapabilecekler.”  İfadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2020 09 23 at 13.13.44