Mahir Ünal: “İslam karşıtlığı Erdoğanofobi'ye döndü”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Mileltvekili Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında "ahlaksız" bir karikatür yayınlayan Charlie Hebdo dergisine ateş püskürdü.


Mahir Ünal: “İslam karşıtlığı Erdoğanofobi'ye döndü”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Fransa'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ırkçı, faşist, Müslüman düşmanlığına dayalı ve ahlaksızca karikatür yayınlayan Charlie Hebdo dergisine sert tepki gösterdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ünal, “Charlie Hebdo ve DEAŞ aynı faşizm havuzundan beslenen, nefret temelli ideolojilerini farklı şekillerde tezahür ettiren iki foseptik çukuru. Kendi faşist ideolojilerini benimsemeyenlere karşı tek yaklaşımları tekfir ve infaz. Her ikisi de farklı mahfillerin taşeronu. Özünde ruh ikizi olan bu çukurlar nefret, şiddet, suikast ve hakaretten besleniyor. Nazi Almanya’sının Der Stürmer’inin Musevileri şeytanlaştıran antisemitizminin aynısını Charlie Hebdo Müslümanlara karşı yapıyor. Avrupa antisemitizm felaketine geç uyandı, İslam karşıtlığı ise “fikir özgürlüğü” maskesiyle devlet güvencesine alınmaya çalışılıyor. Avrupa ikiyüzlülüğü bırakıp faşizmin her türlüsüyle mücadele etmeli. Suriye, Libya, Doğu Akdeniz ve Karabağ’daki hezimetleriyle yüzleşip teröre verdikleri desteği sorgulayacaklarına, Charlie Hebdo gibi alçak ve aşağılık faşist paçavraların taşeronluğundan medet ummak. Macron’un İslam karşıtlığının, Cumhurbaşkanımıza yönelik düşmanlığının özeti mahiyetinde” dedi.