Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü’nü Kutladı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, ülkemizde bilimsel diş hekimliği eğitiminin başlamasının 112’nci yılında 22 Kasım Diş Hekimliği Günü’nü kutladı


Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü’nü Kutladı

Ağız ve diş sağlığının bireyin vücut sağlığını doğrudan etkilediğini hatırlatan Rektör Can, “Toplumumuzun ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde, her türlü bakım ve tedavi hizmetinin sunulmasında önemli görevler üstlenen, COVİD-19 pandemi sürecinde bütün risklere rağmen bakım ve tedavi hizmetlerini aksatmamak için ortaya koydukları fedakârlık ve emekleri her türlü takdirin üzerinde olan diş hekimlerimizin 22 Kasım Diş Hekimliği Günü’nü yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

22 Kasım 2020 Diş Hekimliği Günü münasebetiyle KSÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve

KSÜ Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi yöneticileri de ortak bir kutlama metni yayımladılar:

“İlk diş hekimliği fakültesi olan Darülfünun-i Osmani Diş̧ Mektebinin 22 Kasım 1908’de İstanbul’da açılmasıyla beraber, ülkemizde ‘Bilimsel Diş Hekimliği’nin başlamasının 112. yılını bu sene buruk bir şekilde kutluyoruz.

2020 yılı hem ülkemizde hem de dünyada COVID-19 pandemisi ve beraberinde getirdiği zorluklarla geçen bir yıl olmaktadır. İçinde yaşadığımız pandemi şartları, sağlık çalışanlarının önemini bizlere tekrar hatırlatmaktadır.

Bu zor günleri en kısa sürede atlatabilmemiz için sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarının yanı sıra, tüm vatandaşlarımızın da sağduyulu ve sorumlu bir şekilde davranması; maske kullanımı, sosyal mesafenin korunması, el hijyenin sağlanması ve TC. Sağlık Bakanlığının diğer önerilerine mutlaka dikkatle uymaları gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, COVID-19 pandemisi devam ettiği müddetçe hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlarımız risk altında olmaya devam edeceklerdir.

COVID-19 salgınında mesleki risk açısından, sağlık çalışanları içinde en riskli gruplardan biri de diş hekimleridir. Bu denli risk altında dahi, diş hekimleri tedavi hizmetlerini hiç kesmeden devam ettirmişlerdir. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinde görev alan; öğretim üyelerimiz, diş hekimlerimiz ve diğer tüm personelimiz, sadece acil durumları değil, tüm tedavi hizmetlerini de eksiksiz bir şekilde devam ettirmektedir.

Bu yıl yaşamakta olduğumuz COVID-19 pandemi şartlarına rağmen, ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde, her türlü bakım ve tedavinin gerçekleştirilmesinde ve pandemi ile mücadelede en önde olan tüm diş hekimlerinin, Diş Hekimliği Günü’nü kutlarız.”