Tüketici Hakları Konulu Resim Yarışmasında Ödüller dağıtıldı

Tüketici Hakları Konulu Resim Yarışmasında Kahramanmaraş İl Birincisi Olan Öğrencimize Sertifikası, Ödülü ve Hediyeleri Verildi.


Tüketici Hakları Konulu Resim Yarışmasında Ödüller dağıtıldı

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında Ticaret Bakanlığımız Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünce, milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimizi bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, bu konularda farkındalık oluşturmak, sanatsal çalışmalar ve kalıcı eser bırakmaya özendirmek amacıyla; “Tüketici Hakları” konulu tüm Türkiye’de resmi ve özel okullarda “Ortaokullar Arası Resim ve Liseler Arası Karikatür” yarışmaları düzenlenmiştir.

Ülke genelinden Bakanlığımıza ulaşan 1500 civarında resim, 500 civarında karikatür; jüri tarafından kalite, teknik, verdiği mesaj ve yarışma konusuyla ilgisi olup olmadığı, kopya veya alıntı olup olmadığı, öğretmen veya bu konularda yeteneği olan bir başkası tarafından esere müdahale edilip edilmediği gibi kriterler yönünden değerlendirilmiş ve dereceye giren eserler belirlenmiştir.

Yarışmalar kapsamında Türkiye Geneli dereceler dışında ayrıca jüri tarafından il bazlı değerlendirmede yapılmış, Resim ve Karikatür Yarışmalarında İl bazlı yapılan değerlendirme sonucunda yarışmalara eser gönderen illerden İl Birincisi olarak ödüle layık görülen eserler belirlenmiştir.

Buna göre; Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tüketici Hakları” konulu ortaokullar arası resim yarışmasında Gazi Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencimiz Edanur GÖZÜAÇIK il birincisi olmuştur.

Bu vesileyle Gazi ortaokulunda ödül töreni düzenlenmiştir. Ticaret İl Müdürü Sayın Ahmet UÇAR, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cemal YILMAZ ile programa ev sahipliği yapan Gazi Ortaokulu Müdürü Mahmut GÜVEN, okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve velilerinin katılımıyla Gazi Ortaokulunda anlamlı bir ödül töreni gerçekleştirildi. Törende Birinci olan öğrenciye çeyrek altın, plaket ve çeşitli hediyeler ile katılım sertifikası takdim edilmiştir.

Ev sahipliği için başta okul Müdürümüze, her zaman davetimizi kırmadan davetimize icabet eden katılım ve katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüze, sponsorluklarından dolayı başta KMSOB Başkanımız Sayın Ahmet KUYBU Başkanımıza, Kahramanmaraş Kunduracılar Odası Başkanımız Sayın Ali KÖFTE Başkanımıza hazırlattığı hediye kitap setleri için Onikişubat Belediye Başkanımız Sayın Hanefi MAHÇİÇEK beye, öğretmenlerimize, yarışmada başarı gösteren öğrencimize, yarışmaya hazırlayan öğretmenimize, velilerimize ve emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, selam ve saygılar sunuyorum.