Başkan Çınar: İsrail, dünyanın gözünün içine baka baka zalimlik yapmaktadır

Hak-İş Kahramanmaraş İl Başkanı ve Hizmet İş Şube Başkanı Ömer Çınar, İsrail terör devletinin Filistinlilerin yerleşim yerlerini işgale kalkışarak Mescid'i Aksa'ya saldırmasını şiddetle kınadıklarını ifade etti.


Başkan Çınar: İsrail, dünyanın gözünün içine baka baka zalimlik yapmaktadır

Bugün, insanlığın vicdanının kanadığı bir gündür diyen Hak İş İl Başkanı ve Hizmet İş Şube Başkanı Ömer Çınar: “İsrail’in, Ramazan Bayramı'nın hemen arifesinde Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri, tüm insanlığın vicdanını sızlatmıştır.

Mescid-i Aksa’ya saldıran İsrail terör devleti, dünyanın gözünün içine baka baka Filistin’de zulüm yapmakta ve Müslümanların mukaddeslerine saldırmaktadır. Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırılar, bebek ve çocuklar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına sebep olmuştur.  Yapılan bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyorum.

Şu mübarek ramazan gününde İsrail terör devleti, Mescid-i Aksa’ya saldırmaktadır. Bilinmelidir ki Ramazan ayında gerçekleştirilen bu saldırı tüm İslam alemine ve Müslümanlığa yapılmıştır. Bu saldırılara sesiz kalmak mümkün değildir. İslam aleminin kutsal beldesi ve ilk kıblesi olan Kudüs işgaline bir an evvel son verilmedir.

Filistin ve Kudüs davasına olan inancımız tamdır. Tüm Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Artık tüm Dünya bu zalimliğe göz yummamalıdır. Mescid-i Aksa bizim kırmızıçizgimizdir ve öylede kalacak.” ifadelerine yer verdi.